Foto ⟩ Rīgā cilvēku ķēdē Baltkrievijas atbalstam piedalās apmēram 400 cilvēki

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Baltijas ceļa atceres pasākums Baltkrievijas tautas atbalstam
Foto: Baltijas ceļa atceres pasākums Baltkrievijas tautas atbalstam Foto: Jānis Škapars/TVNET

Cilvēku ķēdē, kas šodien izveidota Rīgā Baltkrievijas atbalstam, sapulcējušies apmēram 400 cilvēki, kā arī vairāki kandidāti uz Rīgas mēra amatu.

Pasākumu apmeklēja arī Valsts prezidents Egils Levits ar savu kundzi Andru Leviti, kuri sākumā nostājās ķēdes sākumā pie Brīvības pieminekļa, bet pēc tam devās uz ķēdes beigām pie Latvijas Tautas Frontes muzeja. 

Cilvēku ķēdē piedalās dažāda vecuma cilvēki, kā arī vairāki politiķi, kas pārstāv "Attīstībai/Par!" un "Progresīvie" (AP/PRO), kā arī "Gods Kalpot Rīgai". Proti, aģentūra LETA novēroja Oļegu Burovu (GKR), Baibu Rozentālu (GKR), Mārtiņu Staķi (AP/PRO), Juri Pūci (AP), Ivaru Ijabu (AP), kā arī Sandru Kalnieti (JV).

Foto: Baltijas ceļa atceres pasākums Baltkrievijas tautas atbalstam

Atbalsta ķēdes dalībniekiem rokās ir baltisarkanbaltais Baltkrievijas karogs, kā arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas karogi. Ķēdes noslēgumā pie Latvijas Tautas Frontes muzeja cilvēkiem rokās ir liels Baltkrievijas karogs, kurš stiepjas visas Vecpilsētas ielas garumā.

Jau vēstīts, ka šodien Latvijā un citviet pasaulē notiks pasākumi Baltkrievijas atbalstam, aģentūru LETA informēja Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Kristīne Zonberga.

Akcija "Baltijas ceļš" notika 1989.gada 23.augustā, kad vairāk nekā divi miljoni latviešu, lietuviešu un igauņu sadevās rokās 600 kilometrus garā ķēdē cauri Baltijas valstīm, apliecinot vienotību centienos pēc brīvības.

Jau ziņots, ka Baltkrievijā joprojām nerimst protesti pret 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu viltošanu un autoritāro prezidentu Aleksandru Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā tūkstošiem cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu valsts uzņēmumu strādnieki pieteikuši streikus.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem vēlēšanās Lukašenko, kurš ir pie varas kopš 1994.gada, ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska, kas pieprasījusi sarīkot jaunas vēlēšanas. Vācijas kanclere Angela Merkele trešdien pēc Eiropas Savienības samita paziņoja, ka Eiropas Savienības valstis neatzīst vēlēšanu rezultātus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu