"Šis gadījums ir īsts brīnums!" Pēc nedēļas ilgas meklēšanas atrod mežā apmaldījušos 85 gadus vecu sirmgalvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Sestdien, 22. augustā, Igaunijas policija piedzīvoja priecīgus mirkļus - kopš 14. augusta bezvēsts pazudusī 85 gadus vecā sirmgalve tika atrasta sveika un vesela. Pensionāre devusies ogot un apmaldījusies, mežā pavadot nedēļu, vēstī laikraksts "Postimees".

Sestdienas rītā ap pulksten 9 iecirknis saņēma zvanu no kāda vīrieša, kas mitinās vasarnīcā Kūsalu pagastā - viņš mājas pagalmā ieraudzījis vecu kundzi. Tā kā viņš zināja, ka apkārtnē tiek meklēta bezvēsts pazudusi sieviete, viņš sazinājās ar likumsargiem. Vasarnīcas īpašnieks piedāvāja sirmgalvei brokastis un drīz notikuma vietā ieradās tuvākā policijas patruļa un ātrā palīdzība.

Tiek ziņots, ka ātrā palīdzība sievietes veselības stāvokli novērtēja kā apmierinošu, bet jebkurā gadījumā viņa tika aizvesta uz slimnīcu, lai veiktu vēl pārbaudes. "Mēs ceram, ka viss ir kārtībā, un Jevgēnija drīz atgriezīsies mājās," situāciju komentēja policijas iecirkņa vadītājs Rainis Sinikas.

Jevgēnija devās uz mežu 14. augustā ap pulksten 11. Viņas tuvinieki attapās vien nākamajā dienā, ka sirmgalve ir pazudusi. 15. augustā, pulksten 14 viņi paši devās meklēt sievieti, bet pulksten 16.30 viņi ziņoja policijai.

Policija saņēma izsaukumu par sirmgalves pazušanu sestdien, 15. augustā, ap pulksten 16.30 un nekavējoties sāka meklēšanu, izmantojot dienesta suņus un dronu. Sestdienas vakarā brīvprātīgie pulcējās, lai piedalītos meklējumos.

"Viņi Jevgēniju meklēja kopš 15. augusta, kad saņēmām iesniegumu par viņas pazušanu. Sievieti meklēja ar dronu, helikopteru, suņiem. Brīvprātīgie aktīvi piedalījās, un mēs pateicamies visiem cilvēkiem, kuri palīdzēja atrast Jevgēniju," pasakās Sinikas.

"Šis gadījums ir īsts brīnums, sieviete ir lieliskā stāvoklī, pat jauni cilvēki, enerģijas pilni, iespējams, nespētu astoņas dienas pavadīt mežā.

Ļoti palīdzēja laikapstākļi - silts un sauss laiks, laba ogu raža, no kā pensionāre tās dienas arī pārtika. Tāpat izrādījās, ka pieredze nakšņot mežā sirmgalvei jau esot bijusi, taču iepriekš viņa pati atradusi izeju no meža," stāsta Sinikas.

Laikrakstam sazinoties ar Jevgēniju, izrādījās, ka viņa redzējusi helikopteru riņķojam virs koku galotnēm, taču viņa palika nepamanīta - viņai mugurā bija tumši zila jaka un zaļa šalle. Sievietei nebija līdzi mobilā telefona, lai nekavējoties izsauktu palīdzību.

Policija uzsver, ka apmaldīšanos mežā var novērst teju vienmēr, ja līdzi ir mobilais tālrunis.

"Mēs lūdzam visus sēņu un ogu cienītājus un viņu tuviniekus - dodoties mežā, ģērbties koši, nevajag sevi maskēt, kā to dara mednieki.

Piemēram, atstarojoša veste atspoguļos helikoptera prožektoros un tā spīd kā Ziemassvētku eglīte tumsā. Tas atvieglos jūsu atrašanu. Personai, kurai apnicis ilgstoši staigāt, bez ēdiena vai dzēriena, vairs nav spēka izsaukt palīdzību, būtu labi, ja līdzi būtu svilpe, lai varētu pasaukt palīdzību."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu