VIDEO ⟩ Dončičs fantastiski izrauj uzvaru; "Mavericks" izlīdzina rezultātu sērijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka DOnčičs
Luka DOnčičs Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Luka Dončičs svētdien izslēgšanas turnīra Rietumu konferences ceturtdaļfināla ceturtās spēles pagarinājuma pēdējā sekundē iemeta uzvaru nesošo tālmetienu, bet kopumā mačā guva 43 punktus un izcēlās ar "triple-double", atnesot Kristapa Porziņģa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks" komandai uzvaru.

"Mavericks" ar rezultātu 135:133 (24:34, 34:32, 35:19, 28:36, 14:12) pirmajā pagarinājumā uzvarēja Losandželosas "Clippers", sērijā līdz četrām uzvarām panākot neizšķirtu 2-2.

Porziņģis pēdējā brīdī tika svītrots no spēles dalībnieku saraksta - viņš nespēlēja labās kājas ceļgala sāpju dēļ. Aizpērn Porziņģim plīsa krusteniskās saites kreisās kājas ceļgalā, taču šosezon viņš desmit spēles izlaida, jo bija sāpes otrā ceļgalā.

Kā pēc spēles paziņoja "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails, Porziņģim svētdien ieplānots magnētiskās rezonanses izmeklējums, taču līdz plkst.1 pēc Orlando laika nav jaunumu par to, cik nopietns varētu būt latviešu basketbolista savainojums.

Pirms spēles savainoto spēlētāju ziņojumā bija minēts, ka Porziņģim ir sasists kreisās kājas papēdis, un viņa dalība mačā tika vērtēta kā iespējama. Tikmēr "Mavericks" līderis Dončičs iepriekšējā mačā sastiepa kreisās kājas potīti, bet svētdien tika konstatēts, ka viņa savainojums nav nopietns, tāpēc slovēnis devās laukumā.

Tieši viņš bija galvenais "Mavericks" uzvaras kaldinātājs, izceļoties ar 43 punktiem, 17 atlēkušajām bumbām un 13 rezultatīvām piespēlēm. Pēc "Elias Sports Bureau" datiem, izslēgšanas turnīrā ar "triple-double" un 43 punktiem izcēlušies arī Čārlzs Bārklijs un Oskars Robertsons, bet 51 punkts un trīs divciparu skaitļi statistikā bijuši Raselam Vestbrukam. 

Vismaz 40 punktu, 15 atlēkušo bumbu un desmit rezultatīvu piespēļu "triple-double" bez Dončiča iespējuši tikai Bārklijs (1993.gadā) un Robertsons (1963.gadā).

Viņam ar 25 punktiem piebalsoja Trejs Bērks, bet 21 punkts bija Timam Hārdevejam junioram.

Pretiniekiem 36 punktus iemeta Lū Viljamss, 32 punkti bija Kavai Lenardam, bet Pols Džordžs no spēles realizēja trīs no 14 metieniem un samierinājās ar deviņiem punktiem.

Dalasas komanda ātri nonāca iedzinējos un vienubrīd pirmajā ceturtdaļā to no "Clippers" šķīra 15 punkti. Nākamajā nogrieznī Losandželosas komandas pārsvars sasniedza 21 punktu, taču pakāpeniski tas tika dzēsts un puslaiks noslēdzās ar 66:58 "Clippers" labā.

Otrajā puslaikā "Clippers" zaudēja enerģiju un trešās ceturtdaļas vidū pēc Hārdeveja metiena no groza apakšas "Mavericks" pārņēma vadību (75:73). Dalasas komanda cīņas gaitu lauza ar 16 punktu izrāvienu, bet rezultātā neizdevās attālināties.

Ceturtā ceturkšņa pirmajā pusē Rika Kārlaila vadītās komandas pārsvars sasniedza 12 punktus. Pretinieki vairākas reizes pietuvojās rezultātā, taču Dončiča un Hārdevēja tālmetieni palīdzēja saglabāt vadību. Tiesa, nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām Lenards ar "trejaci" panāca 117:119.

50 sekundes pirms finālsvilpes pie rezultāta 121:119 "Mavericks" labā Viljamss tika apturēts brīdī, kad izpildīja tālmetienu, tādējādi viņam pienācās trīs soda metieni. Viens no līgas labākajiem rezervistiem iemeta divus no trim "sodiņiem" un izlīdzināja rezultātu.

Turpinājumā komandas apmainījās nesekmīgiem uzbrukumiem, bet dalasiešiem bija vēl viena iespēja izraut uzvaru 0,2 sekundes pirms finālsvilpes. Dončičs no auta bumbu izmeta uz vairogu, bet neviens no komandas biedriem neiebakstīja bumbu grozā.

Cīņa turpinājās pagarinājumā, kurā "Mavericks" pēc nospēlētām divām minūtēm ar Bērka tālmetienu pārņēma vadību (126:125). Džordžs divus punktus atguva, bet 73 sekundes pirms finālsvilpes Bērks vēlreiz nosvēra svaru kausus par labu "Mavericks" - 128:127. Pēc Viljamsa trīspunktu gājiena "Clippers" vēlreiz atgriezās priekšā, bet 50 sekundes pirms papildlaika beigām Dončičs izlīdzināja rezultātu.

Viņš arī guva nākamos punktus, 19 sekundes pirms pagarinājuma beigām pēc 360 grādu pagrieziena panākot 132:130. "Clippers" savā uzbrukumā izspēlēja bumbu uz Markusu Morisu, kurš deviņas sekundes pirms beigām ar "trejaci" panāca 133:132 pretinieku labā. 

Losandželosas komanda savā pēdējā aizsardzībā varēja atļauties vienu reizi pārkāpt noteikumus, ko arī darīja, tādējādi 3,7 sekundes pirms beigu signāla bumba vēlreiz tika ievadīta spēlē. To saņēma Dončičs, kurš, spēlējot pret Redžiju Džeksonu, ar māņkustībām atbrīvojās tālmetienam un līdz ar finālsvilpi izmeta bumbu. Slovēņa metiens sasniedza savu mērķi, un "Mavericks" svinēja uzvaru ar 135:133.

Sērijas piektā spēle notiks otrdien. 

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvadīja astoņus mačus, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma. "Mavericks" turnīru noslēdza septītajā vietā Rietumu konferencē, bet "Clippers" bija otrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu