Dončičs: Kad visa komanda man skrēja virsū, tas bija kaut kas īpašs

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: Dalasas "Mavericks" kluba mājas lapa

Luka Dončičs atnesa uzvaru Dalasas "Mavericks" komandai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra spēlē, palīdzot pieveikt Losandželosas "Clippers". Viņš aizvadīja vienu no savas karjeras spilgtākajiem mačiem. 

21 gadu vecais slovēnis ar tālmetienu papildlaika pēdējā sekundē, izrāva "Mavericks" uzvaru ar 135:133, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-2. 

Dončičs kopumā guva 43 punktus, savāca 17 atlēkušās bumbas un 13 veica rezultatīvas piespēles.

Izslēgšanas turnīrā ar "triple-double" un 43 punktiem izcēlušies arī Čārlzs Bārklijs un Oskars Robertsons, bet 51 punkts un trīs divciparu skaitļi statistikā bijuši Raselam Vestbrukam. 

Vismaz 40 punktu, 15 atlēkušo bumbu un desmit rezultatīvu piespēļu "triple-double" bez Dončiča iespējuši tikai Bārklijs (1993. gadā) un Robertsons (1963. gadā).

"Kad bumba ielidoja grozā un redzēju, ka visa komanda man tobrīd skrien virsū, tas bija kaut kas īpašs. Viena no labākajām sajūtām, kādu jebkad kā basketbolists esmu piedzīvojis," pēc mača Ziemeļamerikas medijiem teica Dončičs.

"No rīta es nejutos sevišķi labi, bet tiklīdz izgāju laukumā sapratu, ka varu spēlēt."

Iepriekšējā spēlē Dončičs savainoja kreisās kājas potīti un pastāvēja nelielas bažas par viņa dalību sērijas trešajā mačā. 

"Man ļoti palīdzēja komandas biedri. Ārsti, cilvēki, kuru vārdus jūs neesat dzirdējuši, ir paveikuši neticamu darbu. Viņi bija ar mani kopā visu dienu un rezultātu jūs paši redzējāt," norādīja Dončičs. 

Šo spēli labās kājas ceļgala sāpju dēļ izlaida cits "Mavericks" līderis Kristaps Porziņģis. Pagaidām nav jaunu ziņu, vai viņš varēs palīdzēt sērijas piektajā mačā. 

"Luka ir lielisks spēlētājs un teicami trāpīja metienu no savas iecienītās pozīcijas," sacīja "Clippers" zvaigzne Kavai Lenards. 

"Visu cieņu Mavericks" komandai. Tā spēlē ļoti labi - lieliski darbojās abos laukuma galos. Dončičs spēlē fenomenāli. To nevar neredzēt. Taču, ja man labāk veiktos metienu realizācija, šī sērija būtu izvērsusies citādāk," pauda Losandželosas vienības spēlētājs Pols Džordžs. 

Sērijas piektā spēle Orlando "burbulī" notiks otrdien. 

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvadīja astoņus mačus, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma. "Mavericks" turnīru noslēdza septītajā vietā Rietumu konferencē, bet "Clippers" bija otrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu