SKPC iedzīvotājus aicina dalīties ar saviem alkohola patēriņa ieradumiem Covid-19 pandēmijas laikā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) aicina iedzīvotājus piedalīties starptautiskā aptaujā par alkohola lietošanas pieredzi Covid-19 pandēmijas laikā, aģentūru LETA informēja SPKC pārstāve Edīte Tettere.

Reaģējot uz Covid-19 pandēmiju, valdības visā Eiropā ir ieviesušas politikas nostādnes, kas ir mainījušas sabiedriskās dzīves veidu. Iespējams, ka šīs izmaiņas ir ietekmējušas arī alkohola lietošanas paradumus. Šīs aptaujas mērķis ir noskaidrot alkohola lietošanas paradumu izmaiņas saistībā ar Covid-19 pandēmiju, skaidroja Tettere.

Aptauja paredzēta 18 gadus sasniegušām personām. Lai piedalītos aptaujā, nav svarīgi, cik daudz alkohola tiek patērēts. Tettere uzsvēra, ka šajā nepieredzētajā situācijā ar aptaujas palīdzību paredzēts iegūt pēc iespējas vairāk cilvēku viedokļus par alkohola patēriņu.

Šī aptauja tika izveidota sadarbībā ar epidemiologiem no vairākām Eiropas pētniecības iestādēm, ieskaitot Drēzdenes Tehnisko universitāti, Barselonas klīnisko slimnīcu, kā arī SPKC. Aptauja ir pieejama vairākas valodās. Aptaujas aizpildīšana prasa ne vairāk kā desmit minūtes laika. Aptauja pieejama interneta vietnē 

Dalība pētījumā ir brīvprātīga un atbildes konfidenciālas.

Aptaujā iekļauti jautājumi par alkohola lietošanas paradumiem Covid-19 pandēmijas laikā, taču nav jāatbild uz katru jautājumu, un jebkurā laikā dalību var pārtraukt.

Personas vārds un cita informācija netiks reģistrēta vai jebkādā veidā saistīta ar atbildēm.

Jautājumu gadījumā angļu valodā var sazināties ar galveno pētnieku Jirgenu Rehmu, rakstot uz "juergen.rehm@tu-dresden.de". Ja radušies jautājumi par datu aizsardzību, SPKC aicina sazināties (angļu valodā) ar Drēzdenes Tehniskās universitātes datu aizsardzības inspektoru Jensu Sikoru, rakstot uz "informationssicherheit@tu-dresden.de".

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu