Glāze ūdens katru rītu: ūdens dzeršanas riski un ieguvumi (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Daudzi no mums ir pieraduši sākt savu dienu ar glāzi ūdens. Uzzini, vai visiem tas ir vajadzīgs, kādam ūdenim tam jābūt - siltam vai aukstam un, kāpēc tam jāpievieno citrons vai medus, vēsta portāls "Limon".

Kam vajadzētu dzert ūdeni pēc miega un cik daudz?

Pareizā atbilde ir diapazonā no 0 ml līdz 2-3 glāzēm.

Nulle - tiem, kam ir žults ceļu diskinēzija un erozīvs gastrīts. Jums nav jādzer ūdens, bet jāēd. Tiklīdz atverat acis, jums nekavējoties kaut kas jāiemet mutē. Fakts ir tāds, ka tukšā dūšā izdzertā ūdens provocē žults plūsmu. Cilvēkiem ar šādām problēmām tas jau ir, nav vajadzības to provocēt.

Ja šādu veselības problēmu nav, tad ūdens daudzumu nosaka, apskatot skaitli uz svariem. Jums jānosver sevi vakarā, pirms gulētiešanas un no rīta, pēc urīnpūšļa iztukšošanas. Šī atšķirība starp abiem skaitļiem ir ūdens zudums, kas notika vienas nakts laikā. Daži zaudē 300 g, bet citi zaudē 3 kg. Parasti tie ir cilvēki, kuri krāc un guļ karstā telpā. Caur atvērtu muti krākšanas laikā cilvēks zaudē daudz ūdens. Tūlīt tukšā dūšā 3 litrus litra, protams, nav vērts dzert, bet jums noteikti ir jāizdzer 2-3 glāzes.

Kādu ūdeni dzert - aukstu vai siltu?

Liela nozīme ir rīta ūdens temperatūrai. Aukstu vajadzētu dzert galvenokārt tiem, kam ir tendence uz aizcietējumiem. Tas ātri izslīdēs cauri kuņģim, iekļūstot zarnās, aktivizēs tās, tādējādi atvieglojot zarnu iztukšošanos. Tikai jums tas jādzer nevis mazos, bet lielos malkos. Pretējā gadījumā tas sasildīsies mutē un barības vadā, un uzsils kuņģī.

Kad cilvēks dzer siltu ūdeni, tas nonāk zarnās un provocē žults izdalīšanos tajā. Tas traucē gremošanas procesam. Pateicoties tam, pārtika zarnās tiek sagremota. Tāpēc neeksperimentējiet ar siltu ūdeni.

Kāpēc ūdenim pievienot citronu?

Pirmkārt, citrons ir C vitamīna avots. Otrkārt, tāpat kā jebkurš skābs ēdiens, tas pamodina apetīti, kas ir īpaši svarīgi tiem, kam ir grūtības ieturēt brokastis. Treškārt, mūsu aknām ļoti patīk citroni. Tie aktivizē metabolismu, un aknas sāk aktīvāk veikt jebkuru no savām 500 vielmaiņas funkcijām. Ceturtkārt, citrons, nonākot divpadsmitpirkstu zarnā, aizver žulti. Tas ir, pēc citronūdens dzeršanas mēs aktivizējām peristaltiku, un žults izdalīšanās, kas mums nebija nepieciešama, nenotiek. Ābolu sidra etiķis darbojas līdzīgā veidā, kuru arī ieteicams pievienot rīta ūdenim - atkal, lai stimulētu apetīti. Tikai ir svarīgi nepārspīlēt - ne vairāk kā pusi tējkarotes uz glāzi ūdens. Fakts ir tāds, ka mūsu aknām ir noteikts ierobežojums skābju pārstrādei. Kad tas tiek pārsniegts, tie sāk izdalīties caur nierēm, tās ievainojot.

Vai var tukšā dūšā no rīta dzert minerālūdeni?

Tas ir atkarīgs no jūsu slimību kopuma. Ja cilvēkam ir gastrīts ar samazinātu kuņģa sulas sekrēciju, tad ir piemērots minerālūdens nātrija hlorīda ūdens. Ja ir palielināta sekrēcija, tad nav nepieciešams minerālūdens, bet gan pārtika. Šajā gadījumā ir ieteikumi dzert sārmainu minerālūdeni. Tas ir efektīvs veids, kā nopelnīt sev nopietnas veselības problēmas. Kāpēc? Sārmainie ūdeņi, nomācot kuņģa sulas skābumu, noved pie kuņģa gļotādas atrofijas un atrofija ir pirmsvēža stāvoklis. Tā rezultātā cilvēkam vispirms attīstās hronisks gastrīts ar samazinātu sekrēciju, pēc tam atrofisks gastrīts, un tur tas nav tālu no kuņģa vēža.

Jūs varat dzert minerālūdeni tikai pēc konsultēšanās ar ģimenes ārstu. 

Vai sodas šķīdums no rīta tiešām ir tik labs?

Soda alkalizē ķermeni un tādējādi cīnās ar oksidatīvo stresu, bet laba aknu darbība sārmina asinis. Ja cilvēkam tas nedarbojas labi, tas nav iemesls nogalināt kuņģi ar sodas palīdzību.

Mūsu ķermenis ir ļoti viltīgi veidots. Viņš "zina", ka mēs nevaram izspļaut visas siekalas, kurās ir baktērijas, kas kolonizē mutes dobumu. Lai pasargātu ķermeni no nevēlajamām baktērijām, kuņģī pastāvīgi atrodas kuņģa sula ar nelielu daudzumu sālsskābes. Soda reaģē ar šo kokteili. Veidojas ogļskābe un galda sāls. Ogļskābe sadalās oglekļa dioksīdā un ūdenī. Oglekļa dioksīds, kairinot kuņģi, izraisa jaunas sālsskābes porcijas izdalīšanos. Izveidojas atraugas. Galda sāls arī vēl vairāk kairina kuņģa gļotādu, izraisot kuņģa sulas sekrēciju.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu