Vairāk nekā puse Rīgas skolu mācības galvenokārt organizēs klātienē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Fizikas stunda Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā. Ilustratīvs attēls.
Fizikas stunda Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Vairāk nekā puse Rīgas skolu īstenos mācību procesa A modeli, mācības organizējot lielākoties klātienē, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Izglītības kultūras un sporta departamenta Izglītības pārvaldes priekšnieks Ivars Balamovskis.

Viņš pastāstīja, ka no kopumā 108 skolām, kuras sāks mācības šajā mācību gadā, 62 skolas izvēlējušās realizēt A modeli. Tas paredz mācības, lielākoties, organizēt klātienē, bet vecāko klašu skolēniem, sākot no 7. klases, vismaz vienu dienu nedēļā mācības organizēt attālināti.

46 skolas šobrīd plāno realizēt B modeli, kas paredz lielāku daļu mācību organizēt attālināti.

Skolas vēl turpina izstrādāt savus mācību organizēšanas plānus.

Par to, kā notiks mācību process nākamajā gadā, vecākus informēs līdz 27. augustam, informēja departamenta direktors Māris Krastiņš.

Viņš uzsvēra, ka šajā situācijā nevar salīdzināt vienu skolu ar otru, jo katrai skolai ir atšķirīgas iespējas, telpu izvietojums un skolotāju resursi.

Krastiņš ir pārliecināts, ka skolas ir gatavas jaunajiem izaicinājumiem, kas saistīti ar Covid-19 ierobežošanu, taču lūdza bērnu vecākus būt atbildīgiem, un ja ir kaut mazākās aizdomas par veselības problēmām, nelaist bērnus uz skolu vai bērnudārzu, kā arī aicināja visus, kuriem ir viedierīces, augšuplādēt lietotni "Apturi Covid".

Jau ziņots, ka mācību organizēšana no nākamā mācību gada plānota trīs modeļos, jūlija nogalē paziņoja Izglītības un zinātnes ministrija.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu