"Viņi tikai grib pārdot līgu." Maikls Džordans nosauc, viņaprāt, visu laiku labāko basketbolistu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Džordans
Maikls Džordans Foto: Reuters/ScanPix

Maikls Džordans daudzu acīs ir viens no visu laiku labākajiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājiem. Tomēr pats Džordans šajā jautājumā ir citās domās.

Pēdējos gados NBA fani ir lauzuši šķēpus par to, vai Lebronam Džeimsam ir izdevies sasniegt pietiekami, lai apsteigtu Maiklu Džordanu un izkarotu visu laiku labākā basketbolista statusu. Protams, ir arī citi kandidāti uz labākā groza bumbas meistara godu, bet tieši šie abi vīri vairumā gadījumu ir diskusiju epicentrā.

Tomēr Maikla bijušais komandas biedrs Džons Salijs atklāja, ko par sev piešķirto godu domā pats Džordans.

"Kad Maikls sāka kļūt populārāks, es viņam reiz teicu: "Vecīt, viņi saka, ka tu esi visu laiku labākais basketbolists." Uz ko viņš atbildēja: "Saņemies, Sal, beidz!" Es turpināju apgalvot, ka tieši tā cilvēki domā. Es teicu: "Aizmirsti par visiem pārējiem, viņi runā par tevi." Viņš tobrīd līgā vēl nebija nemaz tik ilgi," sarunā ar "Youtube" kanāla "VladTV" pārstāvjiem stāstīja Salijs.

Pats bijušais basketbolists atzina, ka arī, viņaprāt, Džordans ir visu laiku labākais. Salijs norādīja, ka Džordans pārsvaru ir ieguvis ar to, ka nekad neuzsvēra, ka ir visu laiku labākais. Tomēr pats Džordans toreiz par labāko spēlētāju esot nosaucis kādu citu un, kā stāsta Salijs, tādās domās esot joprojām.

"Viņš teica: "Zini, šādi tas viss notiek. Viņi vienkārši grib pārdot botes un līgu." Viņš neticēja, ka ir visu laiku labākais spēlētājs. Šādās domās viņš ir vēl šobaltdien. Viņa atbilde uz šo jautājumu būtu Oskars Robertsons," atcerējās Salijs.

Lai gan Džordans vairākkārt ir izteicies, ka savu spēli veidojis, vadoties pēc tādiem "lidotājiem" kā Džuliusa Ērvinga un Deivida Tompsona, tomēr arī Robertsons nav sliktākais kandidāts.

Robertsons kļuva par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kuram izdevās visas sezonas garumā vidēji mačā izcelties ar triple-double. Šādu sasniegumu Robertsons panāca vien savā karjeras otrajā sezonā (1961.-1962. gada sezonā). Togad viņš vidēji mačā izcēlās ar 30,8 punktiem, 11,4 rezultatīvām piespēlēm un 12,5 bumbām zem groziem.

Ilgus gadus Robertsons bija vienīgais vīrs NBA vēsturē, kam sezonā vidēji spēlē izdevies iekrāt triple-double. Tomēr 2016.-2017. gada sezonā šādu panākumu sasniedza arī Rasesls Vestbruks, kurš vidēji triple-double spēlē spēja iekrāt arī nākamajās divās sezonās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu