Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" vēlas piesaistīt Popoviču

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Rodiona Kuruca pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bruklinas "Nets" izskatīs iespēju nolīgt Gregu Popoviču galvenā trenera amatā, ziņo "The Athletic".

71 gadu vecais Popovičs kopš 1996.gada vada Sanantonio "Spurs" komandu. Sanantonio basketbolisti pirmo reizi kopš 1997.gada un tikai otro reizi Popoviča vadībā neiekļuva izslēgšanas turnīrā.

Popovičs, kurš aizvedis "Spurs" līdz pieciem NBA čempiontituliem, pēc sezonas beigām lika noprast, ka nevēlas beigt trenera karjeru NBA. Papildus viņam ir arī pienākumi ASV valstsvienībā, kas jāsagatavo 2021.gada Tokijas olimpisko spēļu turnīram.

Pēc Kenija Atkinsona atkāpšanās no amata "Nets" galvenā trenera pienākumus pildīja Žaks Vons. ESPN ziņo, ka "Nets" ģenerālmenedžeris Šons Markss, kurš karjeras laikā strādājis kopā ar Popoviču, nopietni apsver Vonam piedāvāt pilnvērtīgu līgumu, bet komandas zvaigznes Kevins Durants un Kairijs Ērvings vēlas spēlēt pie augsta līmeņa speciālistiem, piemēram, Popoviča vai Tairona Lū.

Tikmēr "The Athletic" vēsta, ka "Nets" ir ieinteresēta nolīgt Popoviču galvenā trenera amatā un apsvērs tādu iespēju. Lai uzsāktu sarunas ar Popoviču, Ņujorkas komandai vajadzēs saņemt atļauju no "Spurs".

Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā "Nets" Orlando ar 0-4 piekāpās Toronto "Raptors".

Pērn Kurucs laukumā devās četrās izslēgšanas turnīra spēlēs, kurās vidēji 17 minūtēs guva 6,3 punktus un izcīnīja 5,0 bumbas zem groziem. Arī šosezon viņš piedalījās tikpat mačos, caurmērā nepilnās 15 minūtēs gūstot 5,5 punktus un izcīnot 3,3 atlēkušās bumbas.

2019./2020.gada sezonas regulārajā čempionātā cēsnieks spēlēja 47 cīņās, kurās vidēji 14,5 minūtēs guva 4,6 punktus, izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas un veica 1,1 rezultatīvu piespēli. Tas ir nedaudz pieticīgāks sniegums, salīdzinot ar debijas sezonu, kurā viņš 63 dueļos vidēji 20,5 minūtēs guva 8,5 punktus, izcīnīja 3,9 bumbas zem groziem un atdeva 0,8 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu