Lukašenko: Skolotāji, kuri atbalsta protestus, ir jāatlaiž (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Lukašenko
Aleksandrs Lukašenko Foto: Reuters/AFP/EPA/AP/Scanpix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko pirmdien paziņojis, ka skolotāji, kuri atbalsta protestus pret viņa režīmu, ir jāatlaiž, vēsta valsts informācijas aģentūra "BelTA".

"Ja kāds ir pārsviedies otrā nometnē, mums ar viņiem arī jātiek skaidrībā," teicis Lukašenko, tiekoties ar izglītības ministru Igoru Karpenko.

Lukašenko uzsvēris, ka Baltkrievijā ir valsts izglītība, valsts skolas, valsts ideoloģija.

"Un tie, kuri grib sekot šiem principiem, - laipni lūgti, ejiet, māciet, strādājiet. Tie, kuri negrib, tiem arī skolā nav jābūt. Tas ir jāsaka tieši, atklāti un godīgi,"  viņš sacījis.

Baltkrievijā joprojām nerimst protesti pret 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu viltošanu un autoritāro prezidentu Aleksandru Lukašenko. Protestu gaitā tūkstošiem cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu valsts uzņēmumu strādnieki streiko.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem vēlēšanās Lukašenko, kurš ir pie varas kopš 1994.gada, ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti, un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska. Eiropas Savienības valstis neatzīst vēlēšanu rezultātus.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu