"Skats bija šausmīgs - lauzti kauli un zobi uz brauktuves." Uz autoceļa Sloka-Talsi nāvējoši notriekts pensionārs (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Pie iecienītas peldvietas netālu no Klapkalnciema, uz autoceļa Sloka-Talsi, tika notriekts kāds pensionārs, kas tumsā šķērsoja brauktuvi, vēsta raidījums "Degpunktā".

Gausās jūdzes posmā starp Ragaciemu un Klapkalnciemu slejas piejūras priežu mežs, caur kuru līdz atpūtnieku iecienītai peldvietai ved taciņa. Pa to ap desmitiem vakarā no peldes jūrā atgriezās kāds septiņdesmit četrus gadus vecs vīrietis.

Viņš otrpus ceļam bija novietojis automašīnu un gribēja šķērsot šoseju. Policija atgādina, ka, par spīti lielajai cilvēku plūsmai, šajā ceļa posmā vēl nav izveidota gājēju pāreja.

"Pēc mūsu novērojumiem, jā, tur bieži autovadītāji atstāj mašīnas un ir spiesti iet pāri autoceļam. Pieļauju, ka šajā reizē arī jau cilvēks gados, un bija jau iestājusies krēsla. Pēc pieejamās informācijas, viņš gāja uz automašīnu, kas bija novietota pretējā šosejas pusē," pastāstīja Valsts policijas (VP) Tukuma iecirkņa Kārtības policijas priekšnieks Māris Trēde.

Tajā pat brīdī pa šoseju pie automašīnas “Renault” stūres brauca kāda sieviete. Viņa gājēju nepamanīja. Pēc sadursmes ap cietušo pensionāru saskrēja aculiecinieki. Viens no viņiem uz "Degpunktā" e-pastu atsūtīja skumjās situācijas raksturojumu.

"Skats bija šausmīgs, lauzti kauli, zobi uz brauktuves. Notriektā cilvēka dēls centās elpināt un taisīt sirds masāžu viens pats, bet vienā brīdī uzradās vīrietis, kas stādījās priekšā kā policijas darbinieks un sāka situāciju kontrolēt," rakstīja aculiecinieks.

Garāmbraucējs pensionāram veica sirds masāžu un elpināšanu. Aculiecinieks raksta, ka izsaka viņam pateicību par centieniem glābt nepazīstama cilvēka dzīvību.

"Nebiju domājis, ka mums ir tādi policisti, kas, savā brīvajā laikā braucot garām traģēdijai, apstājas, izskrien no sava personīgā auto un sāk sniegt palīdzību," aculiecinieks dalās pārdomās.

Par spīti apkārtējo centieniem cietušo glābt, vīrietis no gūtajām traumām gāja bojā, vēl pirms, sirēnām skanot, piebrauca mediķu brigāde. "Renault" stūrētāja bija šokā, bet nekur nebēga.

"Autovadītāja palika notikuma vietā un, pēc pieejamās informācijas, arī izsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību," informēja VP Tukuma iecirkņa Kārtības policijas priekšnieks.

Sieviete nebija lietojusi alkoholu un, pēc policistu teiktā, nepārsniedza braukšanai atļauto ātrumu. Ņemot vērā, ka uz gājēja apģērba nebija atstarojošo elementu, šoferei viņu laikus pamanīt nebija iespējams.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu