Pēc gada pārtraukuma Grēta Tūnberga atgriežas skolā (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Grēta Tunberga.
Grēta Tunberga. Foto: Reuters/ScanPix

Zviedru klimata aktīviste Grēta Tūnberga pirmdien paziņoja, ka ir atgriezusies skolā pēc gadu ilga mācību pārtraukuma, kura laikā viņa rīkoja kampaņu klimata pārmaiņu ierobežošanai.

"Mana gadu ilgā prombūtne no skolas ir beigusies, un ir tik lieliska sajūta beidzot atkal būt atpakaļ skolā!" tvītoja 17 gadus vecā Tūnberga, tvitera ierakstam pievienojot fotogrāfiju, kur viņa redzama smaidot ar mugursomu plecos un ar rokām uz divriteņa.

Tūnberga nepateica, kurā pilsētā vai skolā viņa turpinās mācīties.

Viņas iepriekšējais mācību gads beidzās 2019.gada jūnijā, un tam sekojošā ceļošana pa pasauli nozīmēja to, ka viņai nācās mācīties attālināti.

Tūnbergas pēdējais galamērķis šajos ceļojumos bija klimata konference COP25 Čīles galvaspilsētā Santjago, bet plašo Čīles nemieru dēļ konference tika pārcelta uz Madridi, tāpēc Tūnberga no ASV atgriezās Eiropā ar katamarānu, kas piederēja kādam austrāliešu pārim.

Esot Ziemeļamerikā, Tūnberga teica runu ANO, vairākkārt tikās ar ASV eksprezidentu Baraku Obamu, saņēma Monreālas pilsētas atslēgas, un ceļoja ar elektroautomobili "Tesla", kuru viņai aizdeva Arnolds Švarcenegers.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu