Video ⟩ Ieskaties, kā izskatās prezidenta Jūrmalas rezidence pēc teju pusmiljona vērtā remonta (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas Valsts prezidentam un viņa ģimenei šajā ziemā būs krietni siltāk. Jūrmalas rezidencei ir veikta ārsienu siltināšana un nomainītas fasādes plāksnes. Ir veikti dažādi uzlabojumi arī pamata ēkas iekštelpās un pludmalei tuvējā Tējas namiņā, vēstī raidījums "900 sekundes"

Kāpās, Jūrmalas šaurākajā zemes strēlē starp Lielupi un jūru, kopš 1993. gada atrodas Latvijas Valsts prezidenta rezidence. Tagad 1971. gadā celtā ēka izskatās krietni gaišāka nekā pirms siltināšanas un fasādes apdares nomaiņas.

Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis ved izrādīt ēkas iekštelpas: "Ja notiek ēkas ārsienu un logu nomaiņa, tad, protams, neizbēgami jāveic remonts arī iekštelpās."

Viņš norāda, ka vienlaikus ar ēkas energoefektivitātes uzlabojumiem ir veikts rezidences oficiālo, pirmā stāva telpu remonts. Minētajās telpās tiek aicināti ārvalstu viesi, diplomāti, šeit notiek pieņemšanas pusdienas un vakariņas.

Izņemot lielo ādas krēslu, pārējās visas jaunās mēbeles izgatavojuši vietējie ražotāji. Pirmā stāva telpās pašlaik ir tikai viens mākslas darbs. Pie ieejas, garderobē atrodas Andra Zēgnera fotografētais dzintars. Pārējo mākslas darbu izvēle sadarbībā ar Latvijas Mākslas muzeja speciālistiem vēl turpinās.

"Protams, tie būs latviešu mākslinieki, bet, lai viņi iederētos šajā dizainā." Rezidences teritorijas jūras pusē ir Tējas namiņš, arī tur veikts pavisam neliels remonts – nokrāsota sienas.

Jau vēstīts, ka pabeigti energoefektivitātes paaugstināšanas darbi Valsts prezidenta rezidencē Jūrmalā.

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs informēja, ka Valsts prezidenta rezidencei Jūrmalā nosiltināta un atjaunota fasāde, nosiltināts jumts, kā arī nomainīti logi un ārdurvis. Tādējādi ēkai samazināsies siltumenerģijas patēriņš līdz 50%. Vienlaikus ar ēkas siltināšanu īstenots arī interjera dizaina projekts un veikts neliels kosmētiskais remonts.

Griškevičs atzīmēja, ka 2019. gadā tika piesaistīts Eiropas reģionālā attīstības fonda finansējums ēkas energoefektivitātes paaugstināšanai, lai ilgtermiņā optimizētu izmaksas Valsts prezidenta rezidences uzturēšanai. Būvdarbos ieguldīti 481 710 eiro, ko gan Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējums, gan VNĪ kapitālieguldījumi.

Video: Raidījuma "900 sekundes" sižets

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu