"Es nebiju radis, ka komandas biedri izturas kā ku*es." Rodmens par laiku, kad spēlēja kopā ar Braientu un O'Nīlu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Deniss Rodmens
Deniss Rodmens Foto: AP/Scanpix

Vairums fanu Denisu Rodmenu atceras no viņa laika Čikāgas "Bulls" un Detroitas "Pistons" rindās, tomēr viņš pamanījās uzspēlēt arī kopā ar Kobi Braientu un Šakilu O'Nīlu Losandželosas "Lakers" sastāvā. Kā atceras pats spēlētājs, tā neesot bijusi laba pieredze.

Deniss Rodmens ir plašāk pazīstams ar savu "atvaļinājumu" Čikāgas "Bulls" rindās, tomēr spēka uzbrucējs bija spiests paņemt pārtraukumu arī 1998./1999. gada sezonā. Tiesa, šajā reize apstākļi bijuši pavisam atšķirīgi.

Ja "Bulls" laikos Rodmenam vienkārši vajadzējis "nolaist tvaiku", tad "Lakers" rindās pārtraukumam bijuši iemesli, kas saistīti ar komandas biedriem.

Sarunā ar "Hoopshype" Rodmenam tika vaicāts, vai viņš tomēr būtu spējis sadzīvot ar "Lakers" spēlētājiem un pēcāk izcīnīt titulu.

Rodmens ieskicēja, ka pirms pievienošanās "Lakers" uzbrucējs esot bijis absolūti pārliecināts, ka viņa karjera ir noslēgusies. Tomēr ar piedāvājumu nācis klajā toreizējais Losandželosas kluba prezidents Džerijs Bass.

"Es mīlēju Džeriju Basu un Džeriju Vestu no visas sirds. Sākumā domāju, ka tas ir joks. Bet, kad pievienojos "Lakers", man šķiet, ka mēs vinnējām desmit spēles pēc kārtas. Uzreiz pēc tam es komandai pateicu, ka man ir nepieciešams pārtraukums," stāsta Rodmens.

"Es varēju tikt galā ar slavu, ar naudu un tamlīdzīgām lietām, bet es nebiju radis, ka komandas biedri izturas kā ku*es. Es nespēju pieņemt faktu, ka mūsu sastāvā bija vairāki jauni puiši, kuri konstanti par kaut ko sūdzējās. Es pie tā nebiju pieradis. Es nespēju pieņemt, ka puiši ienāk ģērbtuvēs un sāk uzvesties kā ku*es. Man no tā visa bija vajadzīgs pārtraukums, tāpēc es un Džerijs [Bass] devāmies uz Lasvegasu," turpināja bijušais basketbolists.

Abi vīri Vegasā pavadīja vakaru, spēlējot kārtis un izrunājot notiekošo. Neilgi pēc tam Rodmens atgriezās "Lakers" rindās un komanda turpināja veiksmīgi spēlēt, taču uzbrucēja laikam Losandželosas basketbola flagmaņa kreklā nebija lemts īss mūžs. Pēc kopumā 23 nospēlētiem mačiem "Lakers" Rodmenu atlaida. Kā sacīja pats basketbolists, oficiālais iemesls šim solim esot bijis fakts, ka viņš pirms kāda no mačiem aizmirsa spēles kurpes, bet ir skaidrs, ka tas nevarēja būt reālais iemesls.

Lai gan "Lakers" nākamajās trīs sezonās kļuva par čempioniem, atliek tikai aizdomāties, cik neapturama Losandželosas vienība būtu ar vienu no visu laiku labākajiem aizsardzības spēlētājiem un cīnītājiem par atlēkušajām bumbām savā sastāvā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu