"Mavericks" bez Porziņģa piedzīvo sagrāvi un nonāk soļa attālumā no sezonas beigām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Dalasas "Mavericks" bez Kristapa Porziņģa ierindā piedzīvoja sāpīgu zaudēju pret Losandželosas "Clippers", nonākot soļa attālumā no sezonas beigām.

"Mavericks" Losandželosas "Clippers" basketbolistiem piekāpās ar rezultātu 111:154 (22:41, 30:35, 34:35, 25:43). Izslēgšanas spēļu sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir kļuvis 3-2 par labu "Clippers" vienībai.

Kristaps Porziņģis joprojām cīnās ar sāpēm labajā ceļgalā, līdz ar to "Mavericks" bez latvieša nācās iztikt arī šajā mačā. 

"Clippers" rindās beidzot spēcīgu maču aizvadīja viens no tās līderiem Pols Džordžs, kurš līdz šim bija mocījies ar ievērojamām precizitātes likstām. Aizsargs pat bija atkārtojis 60 gadus vecu "rekordu" - Džordžs bija vienīgais spēlētājs, kopš 1960. gada, kurš trīs "play-off" mačos pēc kārtas no laukuma meta ar zemāku precizitāti par 25%. Toreiz to "paveica" Bobs Kūzijs.

Tomēr šajā mačā Džordžs izcēlās ar 35 punktiem (8/10 2p., 4/8 3p., 7/7 1p.), kā arī pievienoja trīs atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles. Rezultatīva spēle arī otram "Clippers" līderim Kavai Lenardam. Uzbrucēja kontā 32 punkti, kā arī septiņas bumbas zem groziem un četras rezultatīvas piespēles.

Dalasas rindās, kā ierasts, rezultatīvākais bija Luka Dončičs. Slovēņa kontā 22 punkti (5/11 2p., 1/6 3p., 1/2 1p.), astoņas bumbas zem groziem un četras rezultatīvas piespēles.

Jāatzīmē, ka dalasieši trešās ceturtdaļas vidū palika arī bez sava galvenā trenera Rika Kārlaila, jo speciālists agresīvi iesaistījās diskusijās ar mača tiesnešiem, kā rezultātā tika izraidīts no zāles.

Video: "Mavericks" - "Clippers" mača spilgtākie momenti

Sērijas, iespējams, pēdējo maču "Mavericks" un "Clippers" basketbolisti aizvadīs naktī uz piektdienu, plkst. 4 pēc Latvijas laika.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu