Pārgalvība beidzas ar traģēdiju. Salaspilī augstsprieguma apakšstacijas teritorijā bojā gājis pusaudzis (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Kādam tīnim vēlme pašapliecināties draugu starpā un nofilmēt asu video sociālajiem tīkliem beigusies ar lielu traģēdiju letāli, jo pēc nožogojumam pārkāpšanas un ielīšanas aizliegtajā augstsprieguma apakšstacijas teritorijā puisi nosita elektrība, ziņo raidījums "Degpunktā".

Salaspils pievārtē, netālu no Latvijas Universitātes Fizikas institūta pārvaldītas teritorijas, atrodas neliels dārziņu kooperatīvs. Pirmdien, 24. augustā, visiem vasarnīcu saimniekiem īsi pirms plkst. 20 vakarā telpās pazuda elektrība.

Strāvas pārrāvumu turpat netālu esošajā apakšstacijā ļaudis piedzīvoja ne pirmo reizi, tāpēc vietējie zināja, kam zvanīt, lai ķibeli augstsprieguma līnijā pēc iespējas ātrāk novērstu.

Vietējā iedzīvotāja pieļauj, ka noticis īssavienojums, kam sekojis troksnis, bet pēcāk dārziņu īpašnieki piezvanījuši atbildīgajiem, informējot par notikušo.

Taču vēl pirms dārziņu iemītnieku zvana atbildīgie saņēma trauksmes signālu no kādas apsardzes firmas pārstāvjiem, jo viņu apsargātajā objektā nostrādāja signalizācija.

Likvidēt īssavienojuma sekas notikuma vietā ieradās ne tikai elektriķi, bet arī ugunsdzēsēji, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieki un kriminālpolicisti.

Atklājušies šausminoši fakti, par kuriem vietējos iedzīvotājus operatīvo dienestu darbinieki neinformēja. Īssavienojums uz augstsprieguma līnijas notika kāda pārgalvīga jauna cilvēka dēļ.

"Viņš pārlīda pāri žogam, tur, kur augstsprieguma līnijas puse. Viņš acīmredzot uzrāpās stabā. Viņš izraisīja elektrības pārrāvumu, vienkārši aiz savas muļķības," stāsta vietējais darbinieks.

Viņš arī vērš uzmanību, ka teritorijā visur izvietotas brīdinājuma zīmes, ka tur ir augstspriegums.

"Tie ir tie paši, kuri uz elektrisko vilcienu jumtiem braukā, cik es sapratu," pieļauj vietējais darbinieks, papildinot, ka visur teritorijā izvietotas brīdinājuma zīmes, kurām agrāk lika virsū zīmes ar uzzīmētu galvaskausu un kauliem, bet mūsdienās ir nedaudz kulturālāk – informācija sniegta rakstveidā divās valodās.

Pēc jaudīgā strāvas trieciena cilvēka nāve iestājās nekavējoties un kūpošais ķermenis uzkrita uz vadiem. Neoficiāla informācija liecina, ka izdzisusi 14 gadus veca zēna dzīvība, kas apakšstacijas teritorijā nelikumīgi nokļuva, vēloties savu "varoņdarbu" nofilmēt un publicēt sociālajos tīklos.

Kopā ar viņu pie bīstamās zonas tobrīd it kā atradušies vēl daži jaunieši, taču uzreiz pēc incidenta viņi aizmukuši. Visticamāk, galvenais traģēdijas cēlonis ir jaunieša pārgalvība un nevērība. Kļūda viņam maksāja augstāko cenu.

Patlaban negadījumu izmeklē policisti.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu