Adetokunbo izcīna NBA gada labākā aizsardzības spēlētāja trofeju un pietuvojas vēstures atkārtošanai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jannis Adetokunbo
Jannis Adetokunbo Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītajā naktī tika paziņots Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas labākais aizsardzības spēlētājs. Šoreiz pie prestižā apbalvojuma tika Milvoki "Bucks" basketbolists Jannis Adetokounbo.

Adetokunbo savas karjeras laikā pie šāda apbalvojuma vēl nebija ticis. Šī gada balsojuma finālā grieķim konkurenci sastādīja "Lakers" superzvaigzne Entonijs Deiviss, kā arī divu pēdējo sezonu šīs balvas uzvarētājs no Jūtas "Jazz" Rūdijs Gobērs.

Adetokunbo šajā balsojumā uzvaru izcīnīja ar ievērojamu pārsvaru, apsteidzot otrajā vietā esošo Deivisu par vairāk nekā 200 punktiem (432 pret 200). Adetokoubo izpelnījās 75 balsotāju pirmās vietas balsi, kamēr tikai 14 apskatnieki domāja, ka aizvadītās sezonas labākais aizsardzības spēlētājs bija Deiviss.

Adetokunbo ir tikai piektais spēlētājs NBA vēsturē, kuram savas karjeras gaitā ir izdevies tikt gan pie MVP, gan labākā aizsardzības spēlētāja trofejas. 

Liela daļa apskatnieku uzskata, ka Adetokunbo arī šosezon kļūs par līgas MVP, kas nozīmē, ka grieķis pievienosies pavisam elitārai kompānijai - līdz šim tikai diviem spēlētājiem visā NBA vēsturē vienas sezonas ietvaros ir izdevies izcīnīt minētās trofejas. Vispirms 1987.-1988. gada sezonā, to paveica Maikls Džordans, bet sešus gadus vēlāk - Akīms Olažuvons.

Adetokunbo šajā sezonā savā laukuma galā izcēlās ar 1,02 pārķertajām bumbām, 1,04 bloķētiem metieniem, kā arī 11,4 atlēkušajām bumbām aizsardzībā, kas bija labākais rādītājs visā līgā. 

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu