"Viņš staigāja apkārt tikai apkašbiksēs." No ugunsgrēka Daugavgrīvā autostāvvietā izglābies apsargs (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD automašīna.
VUGD automašīna. Foto: Edijs Pālens/LETA

Birzes ielas iedzīvotāji Daugavgrīvā pagājušajā naktī no savu dzīvokļu logiem vēroja liesmas vietējās autostāvvietas teritorijā, no kurām izglābies apsargs, bet, šķiet, ugunsnelaimē izdzisusi kāda kaķa dzīvība, ziņo raidījums "Degpunktā".

Par Birzes ielas autostāvvietas apsargu darbu vietējās daudzdzīvokļu mājas iemītnieki nav augstās domās. Divstāvu celtne, kur savu diennakts maiņu pavada uzraugi, iemantojusi sliktu slavu.

Kā norāda apkārtnē dzīvojošie, tur bieži notiek iedzeršanas. Pa dienu autostāvvietā spēkratus uzrauga tās īpašniece, bet naktīs tur dežurē plača apsargs vīrietis, kurš regulāri ejot "ķitē".

Naktī no 24.augusta uz 25.augustu divstāvu postenis trijos naktī sāka degt atklātās liesmās. No miega uzrautie cilvēki, redzot postažu no savu dzīvokļa logiem, steigšus zvanīja ugunsdzēsējiem un cerēja, ka postaža tiks apturēta pirms uguns iemetas automašīnās.

Tikmēr plača apsargs, kurš esot evakuējies pašu spēkiem un kuru daži notikuma brīdī manīja pagalmā, ugunsgrēkā guva ievainojumus.

Aculiecinieks, kurš izsauca ugunsdzēsējus, dalās redzētajā.

"Onkulis staigāja apkārt apkašbiksēs, šķiet, ka kaķis sadega," stāsta tuvējās apkārtnes iedzīvotājs.

Ugunsdzēsēju ziņojumā minēts, ka apsargs tika nodots mediķu aprūpē. Aculieciniekiem izskatījās, ka vīrietis guvis kāju apdegumus. Apkārtējie, tā teikt, neizsaka līdzjūtību par notikušo, jo uzskata, ka cietušais pats regulāri provocēja nelaimi.

"Tur alkoholiķi un narkomāni dežūrē, tāpēc nebrīnos," atzīst kāda iedzīvotāja.

Tikmēr kāds cits pieļauj, ka dzērumā plača apsargs aizpīpējis, bet smēķis varētu būt nokritis un tā rezultātā arī izcēlušās liesmas. Iedzīvotājus neizbrīna vīrieša līdzšinējās dežurēšanas prakses sekas.

Simts kvadrātmetru plašā degšana tika apturēta un pussešos no rīta aizbrauca pēdējā operatīvo dienestu brigāde. Šī gada 25. augustā neviens no autostāvvietas darbiniekiem komentāru par ugunsgrēka cēloņiem nevēlējās sniegt.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu