Foto ⟩ Spānijā homoseksuālu pingvīnu pāris izperē adoptētu olu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Oceanogràfic València

Pirmdien, 24. augustā, Spānijas pilsētas Valensijas akvārijs piedzīvoja priecīgus mirkļus. Viena dzimuma pingvīnu pāris Elektra un Viola kļuva par lepnām mātēm, vēstī medijs "People".

Akvārijs, kurā dzīvo 25 otas astes pingvīnu kolonija, sociālajos tīklos pavēstīja, ka divas mātītes izrādījušas pazīmes, kas liecina, ka ir gatavas pāroties, piemēram, ligzdas veidošana no akmeņiem. Akvārija darbinieki nolēma paņemt auglīgu olu no cita pāra un atdot to šim pārim.

Pietiekami drīz Elektra un Viola veiksmīgi veica sagatavošanos perēšanai un nu viņas audzina pirmo cāli. "Mēs ļoti lepojamies ar māmiņām," piebilda akvārijs.

Foto: Facebook/Oceanogràfic València

Inkubācijas periods, ko parasti veic tēviņš un mātīte, ietver parasti divas olas katrā metienā, ko izperē 38 dienu laikā. Cāļi parasti kļūst neatkarīgi pēc 75 dienām.

Kamēr Valensijas akvārijā Elektra un Viola tiek saukta par "izņēmuma pāri", akvārijs atzīmēja, ka viendzimuma pingvīnu pāri nav retums.

"Viendzimuma pāru veidošanās ir izplatīta vairāk nekā 450 dzīvnieku sugās un notiek gan zooloģiskajos dārzos, gan dabā," teikts akvārija paziņojumā.

"Bet tā ir pirmā reize, kad tas notiek mūsu akvārijā," piebilda akvārijs. "Tātad… laipni lūdzam pasaulē, mazais!"

Foto: Facebook/Oceanogràfic València
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu