Kā pagatavot Ievas Sutugovas iecienīto "tomātu pļuriņu"?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Projekta vēstnese, dziedātāja Ieva Sutugova piedalās projekta "Apsveikums Latvijai" kūku cepšanas meistarklasē salonā "Miele". Ilustratīvs attēls.
Projekta vēstnese, dziedātāja Ieva Sutugova piedalās projekta "Apsveikums Latvijai" kūku cepšanas meistarklasē salonā "Miele". Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Populārās latviešu dziedātājas Ievas Sutugovas "recepšu grāmatā" ir kāds pagalam vienkārš, taču plaši izmantojams ēdiens, kuru mākslnieces ģimenē mīļi ir nodēvējuši par "tomātu pļuriņu", atklāj raidījums "Bez Tabu".

Māksliniece stāsta, ka recepte noteikti daudziem ir zināma, bet viņas ģimene to sākusi izmantot pavisam nesen. 

Pagatavošanai nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas: tomāti, ķiploki un sāls.

Kā Ieva smejas, receptei nav izdomāts kāds skaists nosaukums un ģimenē šo gardumu dēvē par "tomātu pļuriņu". Tā ir šķidra tomātu masa ar ķiplokiem un sāli, ko, kā māksliniece atklāj, var izmantot gan kā piedevu, gan gatavojot mērces, zupas un pat plovu.

Pagatavošanas process ļoti vienkāršs: tomātus sagriež gabaliņos un liek vārīties. Ieva piebilst: ja traucē tomātu miziņa, to noņem pirms vārīšanas (tomātu miziņā nedaudz iegriež ar nazi un aplej ar verdošu ūdeni, pēc dažām minūtēm novelk miziņas). Kamēr tomāti vārās, ķiplokus atbrīvo no miziņas un saspiež ķiploku spiedē.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc tieši spiedē, Ieva smejas un saka: "Tāpēc, ka mamma tā teica!"

Kad tomāti krietni izšķīduši, tiem pievieno ķiplokus, pavāra, pieber sāli un pagaršo. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl ķiploku un sāli - garšām jābūt labi jūtamām. Kad viss garšo kā patīk, Ieva "pļuriņu" pilda burciņās, aizskrūvē un liek zem segas, lai lēnām atdziest.

Video: "Tomātu pļuriņas" un garda zemeņu liķiera pagatavošana

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu