Polija atvieglo vīzu izsniegšanu baltkrieviem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Baltkrievijā turpinoties protestiem pret falsificētajām prezidenta vēlēšanām un autoritāro līderi Aleksandru Lukašenko, Polija nolēmusi vienkāršot vīzu izsniegšanas procedūru savos konsulātos Baltkrievijā.

"No rītdienas konsulāti izsniegs vīzas viesiem baltkrieviem vienkāršotā kārtībā," ceturtdien raidorganizācijai "Polsat" sacīja premjerministra kancelejas vadītājs Mihals Dvorčiks.

Līdz šim vīzas tika izsniegtas vienīgi baltkrieviem, kas devās darījuma braucienos vai humānās misijās.

Varšava jau sākusi dot atļaujas ieceļot Polijā baltkrieviem, kas ievainoti, režīmam apspiežot protestus, un kam ir nepieciešama medicīniskā palīdzība, sacīja Dvorčiks.

Premjerministrs Mateušs Moraveckis sacīja, ka viņš devis rīkojumu veselības ministram sagatavot Polijas slimnīcas jaunu pacientu uzņemšanai.

Premjers par Baltkrievijas krīzi runājis ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

Polija sagaida no Rietumeiropas partneriem "lielāku iejūtību" saistībā ar Baltkrievijā notiekošo, kā arī liek uzsvaru uz Eiropas Savienības (ES) atbildību reģionā, sacīja Dvorčiks.

Atbalstam Baltkrievijai jābūt jūtamam, bet sankcijām pret tiem, kas ir vainojami prezidenta vēlēšanu falsifikācijā un vardarbīgā protestu apspiešanā, "reālām, nevis simboliskām", viņš uzsvēra.

ES ārlietu ministri ceturtdien pulcējas Berlīnē, un darba kārtībā ir iespējamā sankciju noteikšana.

Baltkrievijā joprojām nerimst protesti pret 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu viltošanu un autoritāro prezidentu Aleksandru Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā tūkstošiem cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu valsts uzņēmumu strādnieki streiko.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem vēlēšanās Lukašenko, kas ir pie varas kopš 1994.gada, ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska. Arī Eiropas Savienība vēlēšanu rezultātus neatzīst.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu