Grāvī atrasts sašauts suns. Dzīvnieku aizstāvji aicina nebūt vienaldzīgiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/DZAB ''Ķepu-ķepā''

Dzīvnieku aizsardzības biedrībā "Ķepu ķepā" nonācis kāds suns, kuram ļoti nepieciešama palīdzība. Kaut sākotnēji saņemta ziņa, ka pamests kucēns, izrādījies, ka dzīvnieks jau ir pieaudzis, taču ārkārtīgi izvārdzis un sašauts, biedrība atklājusi savā "Facebook" lapā.

Biedrībā par ķepaini saņēmuši ziņu pirmdienas pēcpusdienā, ar jautājumu, vai varēs uzņemt grāvī pamestu kucēnu. Dzīvnieku "Ķepu-ķepā" nogādājuši vakarā un atklājies, ka tas ir pieaudzis.

Dzīvniekam bijis čips, kurš turklāt ir reģistrēts. Suņa saimnieks biedrībai sacījis, ka neatminas, kad suns pazudis, tas noticis pirms divām trim dienām. Pēc sarunas biedrībā sapratuši, ka pašiem būs jāpalīdz dzīvniekam. 

"Ķepu-ķepā" sazinājušies ar veterinārārstiem, tomēr tobrīd neviens nav varējis atbraukt. Saziņa ar ārstiem tikusi uzturēta pastāvīgi, turpinot novērot suņuka stāvoklī. 

"Iekšējais "čujs" saka, ka visticamāk auto trauma, jo suns knapi kustas, nespēj nostāvēt, un tur pie vainas nav tikai atsalšana grāvī," pauda biedrībā. Dzīvnieku aizstāvji sazinājušies ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti, ietinuši suni segā un devušies pie ārsta.

Atklājies, ka suns ir sašauts un viņa ķermenī ir vairākas skrotis. Operāciju šobrīd veikt nav iespējams, jo suņa svars ir vien 6,5 kilogrami, kaut gan tam vajadzētu būt vismaz 8,5-9.

"Džosis pats nevar pačurāt, paēst. Viss ir slikti," rakstīts biedrības "Facebook" lapā.

Taču ir arī pamats cerībām. Neskatoties uz visām problēmām "suns ir izrādījies cīnītājs" un "viņš nepadodas", vēstī "Ķepu-ķepā". "Labprāt ēd no šprices, mēģina, un viņam pat izdodas piecelties," atklāj biedrībā. "Šobrīd viss ir atkarīgs no viņa dzīvotgribas. Vetārsti dara visu, kas iespējams, lai suņu puika dzīvotu."

Biedrība ierakstā min, ka "nepadodas", lai palīdzētu grūtībās nonākušiem dzīvniekiem, un vienīgais, ko var lūgt citiem, ir atbalstīt.

"Viņiem nav neviena cita, tikai mēs, tikai tie kam sirds ir pareizā pusē," pausts ierakstā.

Ja vēlies palīdzēt "Ķepu-ķepā", kā to izdarīt, vari atrast ŠEIT.

 
Posted by DZAB ''Ķepu-ķepā'' on Ceturtdiena, 2020. gada 27. augusts
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu