VP rosina sākt kriminālvajāšanu pret divām personām par narkotisko un psihotropo vielu nelikumīgu apriti Kurzemē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Narkotikas.
Narkotikas. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rosina sākt kriminālvajāšanu pret divām personām par narkotisko un psihotropo vielu nelikumīgu apriti Kurzemē, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Šā gada maija beigās Ventspils novadā tika aizturēta kāda sieviete un pie viņas tika atrasts un izņemts vīstoklis ar pulverveida maisījumu - vielu, kas, kā noteikts ekspertīzē, satur karfentanilu un metadonu. 

Kā stāstīja Šersņova, Kriminālpolicijas biroja amatpersonām, turpinot izmeklēšanu kriminālprocesā, izdevās iegūt pierādījumus tam, ka šīs psihotropās vielas pie sievietes atradās un tika pārvadātas realizācijas nolūkā. 

Likumsargi izmeklēšanas laikā devās uz tiesu lūgt piemērot sievietei drošības līdzekli - apcietinājumu, kas arī tika izdarīts. Sieviete jau iepriekš ir nonākusi policijas redzeslokā par līdzīga rakstura likumpārkāpumiem un tikai nesen atbrīvojās no apcietinājuma.

Saskaņā ar Krimināllikumu par psihotropo vielu pārvadāšanu realizācijas nolūkā, ja tas izdarīts lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Pēc Šeršņovas teiktā, šā gada maijā VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas Liepājā uz aizdomu pamata par narkotisko vielu audzēšanu aizturēja kādu vīrieti un kratīšanas laikā pie viņa tika izņemts viens marihuānas stāds, kuru vīrietis audzēja savā dzīvesvietā uz loga palodzes. 

Vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā un viņam uz izmeklēšanas laiku tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. 

Saskaņā ar Krimināllikumu par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu audzēšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesos un nodevušas tos prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Abos kriminālprocesos soda apmērus noteiks tiesa.

VP informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti VP informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem, sacīja Šeršņova.

Policijas pārstāve atgādināja, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67075444, kas ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informācija precīzi jādefinē, vai arī rakstot uz e-pastu "uzticiba@vp.gov.lv".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu