Rēzeknē glābēji no bērnudārza ieejas aizvākuši lapseņu pūzni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lapsenes. Ilustratīvs foto.
Lapsenes. Ilustratīvs foto. Foto: pexels.com

Ceturtdien glābēji Rēzeknē aizvākuši pie bērnudārza ieejas esošu lapseņu pūzni, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Irita Slavinska.

Pūznis, kas atradies pirmsskolas izglītības iestādē pie ieejas durvīm atradās pūznis, apdraudējis bērnus. Izmantojot aprīkojumu, pūznis "tika neitralizēts".

Slavinska pauda, ka līdzīgi kā citus gadus, arī šovasar novērojama dažādu insektu - sirseņu un lapseņu - rosība, kas satrauc iedzīvotājus, jo īpaši tad, kad insektu pūžņi atrodas mājokļu tuvumā. Cilvēki arvien biežāk zvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112, turklāt arī tādās situācijas, kad insekti tiešu apdraudējumu nerada.

Pēc Slavinskas paustā, VUGD jebkuru saņemto informāciju, kas saistīta ar sirseņiem vai lapsenēm rūpīgi izvērtē. Dienests palīdz neitralizēt kaitīgus sirseņu pūžņus sabiedriskām organizācijām, taču nedodas uz izsaukumiem, kad privātās ēkās ir ielidojuši irši, iemitinājušās žurkas, jo ar šo insektu un kaitēkļu iznīcināšanu nodarbojas privātuzņēmumi, kuru pakalpojumi iedzīvotājiem ir pieejami.

"Šajos gadījumos iesakām vērsties pie komersantiem, kuri palīdzēs atrisināt šo problēmu. Informāciju par šiem komersantiem var iegūt uzziņu dienestos," aicināja VUGD pārstāve.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu