Darbību sācis jauns projekts jauniešiem ar mērķi motivēt un mācīt sadarboties

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Lai jauniešus motivētu un mācītu sadarboties, no 27. augusta Latvijā tiek realizēts projekts jauniešiem "Mācies. Dari. Pelni", aģentūru LETA informēja projekta sabiedrisko attiecību speciāliste Gita Sauka.

Šajā projektā trīs mēnešu laikā jaunieši, neatkarīgi no studiju virziena un profesijas, apgūs prasmes par to, kā rīkoties ar finansēm, veidot apziņu un ticību saviem spēkiem.

Plānots, ka projekta dalībnieki regulāri tiksies, lai kopā ar personīgās izaugsmes treneriem, apgūtu zināšanas un smeltos motivāciju viens no otra šo mērķu sasniegšanai.

Sauka norādīja, ka ekonomiski neaktīvo jauniešu skaits Eiropas Savienībā ik gadu pieaug, tāpēc viens no pēdējo gadu virzieniem esot palielināt jauniešu aktivitāti un līdzdalību sabiedriskajās aktivitātēs. Cerēts, ka šo mērķi sasniegt palīdzēs "Mācies. Dari. Pelni".

Pēc viņas paustā, šī projektamisija ir jauniešiem, vecumā no 18 līdz 29 gadiem, sniegt zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai uzsāktu patstāvīgu dzīvi.

Projekta iniciatore ir Baiba Zvejniece, un projekta profesionālās izaugsmes treneru komandu veido Āris Birze, Edgars Dimants un Džeina Mieze, savukārt atbalstu komandai "Mācies. Dari. Pelni." īstenošanā nodrošinās Arstarulsmirus, kas pēdējo gadu laikā uzkrājis pieredzi neformālajā izglītībā un komandu veidošanā, pauda Sauka.

Personīgās un profesionālās izaugsmes treneris, izaugsmes kafejnīcas "Spiikizi" īpašnieks Āris Birze ar šo projekta realizāciju cer pietuvoties sava personīgā mērķa "Lai katram jaunietim Latvijā ir savs mērķis" piepildījumam. Viņš skaidroja, ka jauniešiem tiks izstrādāts detalizēts aktivitāšu plāns, ar kura palīdzību viņi mācīsies to, kā izmērīt savu efektivitāti, izvērtēt izdarīto, un doties iepretim izvirzītajiem mērķiem.

"Projektā vēlos pārbaudīt to, vai plāns un sistēma, kuru īstenosim, patiesi spēj pozitīvi ietekmēt jauniešu dzīves un var būt noderīgs, arī izmantojot to citās auditorijās, piemēram, cilvēkiem, kas nolēmuši uzsākt uzņēmējdarbību," klāstīja Birze.

Projektu finansē Eiropas Solidaritātes korpuss un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu