Rīgas vēlēšanu komisijas locekļi medicīniskajos aizsargtērpos devušies arī pie Covid-19 slimniekiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Šodien Rīgas vēlēšanu komisijas locekļi medicīniskajos aizsargtērpos devušies arī pie Covid-19 slimniekiem, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins.

Viņš stāstīja, ka mājas vizītes, lai varētu nobalsot, bija pieteikuši arī Covid-19 slimnieki, kā arī cilvēki, kuri atrodas karantīnā. Pie viņiem devās vēlēšanu komisijas locekļi medicīniskajos aizsargtērpos, lietojot respiratoru, sejas vairogu, cimdus. Pēc katra slimnieka apmeklējuma aizsargtērpi tiek utilizēti.

"Šodien vairāki cilvēki, kuri ir karantīnā ārpus Rīgas robežām, zvanīja komisijai un lūdza aizbraukt pie viņiem, lai varētu nobalsot. Diemžēl pie šiem cilvēkiem, kuri uzturas ārpus Rīgas robežām, komisija nav tiesīga braukt," sacīja Kokins.

Viņš stāstīja, ka komisija saņēmusi arī vairākus atzinīgus vārdus par to, ka vēlēšanu iecirkņi ir labi iekārtoti, tiek ievēroti visi drošības pasākumi, veikta dezinfekcija.

Vēlēšanu komisijai šodien nācies lūgt palīdzību arī tiesībsargājošajām institūcijām, jo viens no deputātu kandidātiem vēlēšanu iecirknī sarīkojis nekārtības, filmējis iecirkni un nepieklājīgi uzvedies, sacīja Rīgas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs.

Viņš atzinīgi novērtēja vēlētāju aktivitāti iepriekšējās balsošanās dienās, kas nozīmējot, ka sestdien vēlētāju skaits būs mazāks un cilvēku plūsma iecirkņos būs vienmērīgāka. Kokins prognozē, ka ārkārtas vēlēšanās piedalīsies aptuveni 55% vēlētāju, no kuriem aptuveni 20% ir nobalsojuši jau trīs iepriekšējās balsošanās dienās.

Runājot par vēlēšanu aploksnēm, kas nebija apzīmogotas ar iepriekšējās balsošanas zīmogu, Kokins rosinājis Centrālajai vēlēšanu komisijai nākamajās vēlēšanās iepriekšējai balsošanai paredzētās aploksnes drukāt citā krāsā, jo cilvēcisko faktoru, ka kāds no komisijas locekļiem aizmirsīs apzīmogot aploksni ar iepriekšējās balsošanas zīmogu nav iespējams izslēgt. Taču citas krāsas aploksnes varētu būt labs risinājums.

Jau ziņots, ka šodien no plkst.12 līdz 20 notika iepriekšējā balsošana Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās.

Savukārt vēlēšanu dienā rīt, 29.augustā, iecirkņi būs atvērti no plkst. 7 līdz 22.

Līdz šim iepriekšējās balsošanas laikā 26. un 27.augustā nobalsojuši 44 367 jeb 10,5% no balsstiesīgajiem vēlētājiem, liecina CVK apkopotie dati. Savukārt pašvaldību vēlēšanās 2017.gadā iepriekšējās balsošanas iespēju divās dienās Rīgā izmantoja 33 673 jeb 7,9% balsstiesīgo vēlētāju, kas ir par 2,6 procentpunktiem mazāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu