"Jau pirmajā duelī jutu, ka mans celis ir stīvs." Porziņģis komentē gūto savainojumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Ieva Makare/LETA

Aizdomas, ka gūtais savainojums ir nopietnāks nekā sākotnēji šķitis, radās jau pēc pirmās izslēgšanas spēles, jo ceļgals bijis stīvs un nekustīgs, sarunā ar medijiem sestdien pēc treniņa teica Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas "Mavericks" spēlētājs Kristaps Porziņģis.

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis NBA izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ceļgala meniska traumas dēļ laukumā neatgriezīsies.

Porziņģis nepiedalījās NBA Rietumu konferences ceturtdaļfināla ceturtajā un arī piektajā spēlē, jo traumas dēļ tika svītrots no spēles pieteikuma. Liepājnieks abās spēlēs laukumā nedevās, jo iepriekš sajuta sāpes labajā ceļgalā. Tāpat tika ziņots, ka Porziņģis guvis papēža sasitumu.

"Mavericks" piektdien paziņoja, ka Porziņģim tiek ārstēts labās kājas ceļgala sānu meniska plīsums. Komanda gan vēl nezināja teikt, vai būs nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās.

"Jau treniņos centos darīt kaut ko vairāk par skriešanu, taču medicīnas personāls man to neļāva darīt. Pagaidām palikšu šeit kopā ar komandu. Ja reiz spēju spēlēt ar šo traumu iepriekš, iespējams, varēšu arī nākotnē, taču ceru, ka injekcijas ceļgalā dos savu rezultātu," skaidroja basketbolists, kuram pēc gūtā savainojuma ceļgalā veiktas plazmorevitalizācijas injekcijas.

"Redzēšu, kā ceļgals jutīsies nākamajā nedēļā. Ceru, ka injekcijas uzlabos situāciju, lai nebūtu jāveic ķirurģiska iejaukšanās."

Kurzemnieks neslēpa, ka konkrētu diagnozi ceļgalam izdevies noteikt tikai pēc ceturtā mača.

"Pēc ceturtās spēles veicām magnētisko rezonansi, kas arī parādīja, ka menisks ir plīsis. Traumu guvu pirmajā spēlē, bet pēcāk aizvadīju vēl divus mačus... Jau pirmajā duelī jutu, ka mans celis ir stīvs un negrib kustēties. Nemaz nezināju vai varēšu piedalīties otrajā spēlē, tomēr viss izdevās, taču pirms trešās spēles situācija bija pasliktinājusies, kas bija ļoti kaitinoši un nomācoši," detalizēti par gūto traumu stāstīja "Mavericks" līderis.

"Vēlāk jau apradu ar šo sajūtu un lūkojos nākotnē. Protams, nav viegli sēdēt malā un noskatīties, kā puiši cīnās, it īpaši šādā sērijā."

Sarunā ar medijiem Porziņģis neizslēdza iespēju piedalīties izslēgšanas spēļu otrajā kārtā, ja vien viņa pārstāvētā komanda "Mavericks" tiks galā ar vienu no līgas spēcīgākajiem klubiem Losandželosas "Clippers", kas pagaidām ir vadībā ar 3-2. Lai sasniegtu nākamo "play-off" kārtu vienai no divām komandām jāizcīna četri panākumi.

Aizpērn Porziņģim plīsa krusteniskās saites kreisās kājas ceļgalā, taču šosezon viņš desmit spēles izlaida, jo bija sāpes otrā ceļgalā.

Pirmajās trīs izslēgšanas spēlēs, kurās Porziņģis laukumā atradās jau no pirmajām minūtēm, latvieša rēķinā vidēji gūti 23,7 punkti, izcīnītas 8,7 atlēkušās bumbas, caurmērā nospēlējot 31,3 minūtes.

Liepājnieks trijos izslēgšanas mačos grozam uzbruka ar 52,5% (21/40) precizitāti, bet no tālmetienu līnijas viņš realizēja 52,9% metienu (9/17). Tikmēr "sodiņus" viņš meta ar 87% precizitāti (20/23).

Nākamais duelis starp abām komandām paredzēts svētdien plkst.22.30 pēc Latvijas laika. Mačam bija jānotiek piektdien, bet, protestējot pret rasu nevienlīdzību un policijas vardarbību, pēdējo trīs dienu spēles tika pārceltas.

Ja "Mavericks" pārvarēs pirmo kārtu, otrā varētu sākties nākamās nedēļas otrajā pusē.

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvadīja astoņus mačus, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma. "Mavericks" turnīru noslēdza septītajā vietā Rietumu konferencē, bet "Clippers" bija otrā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu