"Arsenal" "pendelēs" izcīna Anglijas Superkausu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Londonas "Arsenal" futbolisti
Londonas "Arsenal" futbolisti Foto: AP/Scanpix

Londonas "Arsenal" sestdien Anglijas Superkausa finālā uzvaru izcīnīja "pendeļu" sērijā, kurā tika pārspēta pagājušās sezonas čempione "Liverpool".

"Arsenal" Vemblija stadionā pamatlaikā spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar pagājušās sezonas premjerlīgas uzvarētāju "Liverpool". Arī papildlaikā vārti netika gūti, bet "pendelēs" ar 5:4 pārāki bija londonieši.

Londonas vienību 12.minūtē vadībā izvirzīja Pjērs Emeriks Obamejangs, kurš pilnībā netraucēts pietuvojās pretinieku soda laukumam un no aptuveni 16 metriem izpildīja netveramu sitienu vārtu augšējā labajā stūrī.

Čempionvienība rezultātu izlīdzināja 73.minūtē. 59.minūtē uz maiņu nākušais Takumi Minamino soda laukumā lielā juceklī bija acīgākais cīņā par bumbu un brīdi vēlāk no tuvas distances guva vārtus.

Atlikušajā laikā neviena no komandām vārtus vairs neguva, to pašu nespējot izdarīt arī 30 papildlaika minūtēs. 

Tā iemesla dēļ nācās aizvadīt "pendeļu" sēriju, kur titula vērtu kļūdu pieļāva Rians Brūvsters, bumbu triecot pret vārtu stabu. "Arsenal" realizēja visus piecus piegājienus un mēneša laikā izcīnīja jau otro trofeju.

Augusta ievadā komanda izcīnīja uzvaru Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa finālspēlē, ar 2:1 pārspējot citu Londonas klubu "Chelsea".

Zīmīgi, ka arī pērn Anglijas Superkausa finālā "Liverpool" pēcspēles soda sitienu sērijā piekāpās Mančestras "City".

"Arsenal" komanda vilcējspēkam Obamejangam pirms gaidāmās premjerlīgas sezonas noslēgsies līgums ar Londonas vienību, taču galvenais treneris Mikels Arteta iepriekš pauda pārliecību, ka uzbrucējs nekur nedosies.

Arī pats futbolists pēc sestdienas dueļa norādīja, ka par viņa nākotni jaunumi sekos tuvākajās dienās.

Anglijas premjerlīgas 2020./21.gada sezona sāksies 12.septembrī.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu