Zināma lielākā daļa provizorisko vēlēšanu rezultātu (9)

TVNET/LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu 21. vēlēšanu iecirknis Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā.
Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu 21. vēlēšanu iecirknis Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Apkopojot balsis 154 no 156 vēlēšanu iecirkņiem, balsu sadalījuma proporcija par partijām Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās nav būtiski mainījusies un vadībā joprojām ir "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (AP/P) apvienotais saraksts, "Saskaņa" un "Jaunā vienotība" (JV), liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sniegtā informācija.

CVK APKOPOTIE VĒLĒŠANU REZULTĀTI

Līdz šim apkopotie dati liecina, ka par AP/P nobalsojuši 26,1% vēlētāju, par "Saskaņu" - 16,92%, bet par JV - 15,25%.

Tālāk seko apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) apvienotais saraksts - 9,62%, "Gods kalpot Rīgai" (GKR) - 7,71%, Latvijas Krievu savienība (LKS) - 6,53% - Jaunā konservatīvā partija (JKP) - 6,4%.

"Aiz strīpas", visticamāk, palikusi Zaļo un zemnieku savienība ar 4,06% vēlētāju atbalstu, partija "Alternative" - 3,04%, "Jaunā Saskaņa" - 1,7% - un partija "KPV LV" - 1,13%.

Veicot aprēķinus pēc pašreiz CVK mājaslapā pieejamās informācijas, Rīgas domē varētu būt iekļuvuši septiņi politiskiem spēki, un AP/P saraksts tiktu pie 18 deputātu mandātiem, "Saskaņa" varētu iegūt 12 domnieku krēslus, JV - desmit, NA/LRA - septiņus, GKR - piecus, bet LKS un JKP - katra pa četrām deputātu vietām.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās nobalsojuši tikai 40,58% no balsstiesīgajiem iedzīvotājiem, un tā ir vēsturiski zemākā aktivitāte pašvaldību vēlēšanās Rīgā vismaz kopš 1997.gada

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu