Ķirsis: Staķim jāuzņemas iniciatīva koalīcijas veidošanā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

"Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (AP/P) saraksta līderim Mārtiņam Staķim ir jāuzņemas iniciatīva, veidojot jauno Rīgas domes valdošo koalīciju, šādu nostāju aģentūrai LETA pauda "Jaunās Vienotības" (JV) vēlēšanu saraksta līderis Vilnis Ķirsis.

Politiķis uzsvēra, ka tas ir viņa personiskais viedoklis, jo partijas valde par to vēl nav lēmusi.

Viņaprāt, tam politiskajam spēkam, kurš vēlēšanās ieguvis visvairāk balsu, ir jāuzņemas iniciatīva un viņiem jābūt tiem, kas tālāk virza šo procesu.

Ķirsis ir gatavs balsot par Staķi Rīgas domes priekšsēdētāja amatā.

Politiķa vērtējumā, jaunajā Rīgas domes koalīcijā būtu jābūt visām pašvaldības domē iekļuvušajām valdības koalīciju veidojošajām partijām - AP/P, JV, "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienībai, kā arī Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP).

Pat ja koalīciju varētu izveidot trīs politiskie spēki, kuri ieguvuši visvairāk balsu, viņaprāt, pie varas jānonāk visām šīm partijām. "Mēs kopā cīnījāmies opozīcijā, kopā veidojām valdību un būtu tikai loģiski un pašsaprotami, ja jaunajā koalīcijā būtu mēs visi," uzsvēra Ķirsis.

Viņš vēlēšanu rezultātus vērtē kā ļoti labus. Viņa mērķis bijis nevis "mistiskā veidā iet neskaidrās konstrukcijās" ar iepriekšējo varu un šķietami to pārņemt, bet pārņemt varu Rīgas domē pēc būtības. Tas tagad esot izdevies. Vecā vara esot padzīta un tai ierādīta sava vieta, izteicās Ķirsis, piebilstot, ka priekšā ir smags darbs, lai savestu kārtībā pilsētu un pierādītu sevi darbos.

Kā ziņots, pašlaik ir apkopota informācija par balsotāju izvēli 155 no 156 iecirkņiem, tādēļ informācija par mandātu sadalījumu un deputātu kandidātu svītrojumiem un tiem ievilktajiem plusiem var nedaudz pamainīties.

Veicot aprēķinus pēc pašreiz Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā pieejamās informācijas, Rīgas domē varētu būt iekļuvuši septiņi politiskie spēki un vēlēšanu potenciālie uzvarētāji - AP/P apvienotais saraksts - tiktu pie 18 deputātu mandātiem.

"Saskaņa" varētu iegūt 12 domnieku krēslus, JV - desmit, apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) apvienotais saraksts - septiņus, "Gods kalpot Rīgai" (GKR) - piecus, bet Latvijas Krievu savienība (LKS) un JKP - katra pa četrām deputātu vietām.

No AP/P Rīgas domē varētu būt iekļuvuši Staķis, Anete Jēkabsone-Žogota, Mārtiņš Kossovičs, Edmunds Cepurītis, Antoņina Ņenaševa, Māris Mičerevskis, Agnese Logina, Iveta Ratinīka, Viesturs Zeps, Alija Turlaja, Selīna Vancāne, Viesturs Kleinbergs, Miroslavs Kodis, Justīne Panteļējeva, Laima Geikina, Mairita Lūse, Rūta Mežavilka un Ivars Drulle. Pašlaik nedaudz "zem strīpas" ir Zane Pūpola un Žanete Eglīte.

No JV galvaspilsētas pašvaldībā varētu būt ievēlēti Vilnis Ķirsis, Ints Ķuzis, Inese Andersone, Olafs Pulks, Dzintra Geka-Vaska, Lauris Ērenpreiss, Uģis Rotbergs, Kārlis Šadurskis, Rita Našeniece un Kaspars Spunde. Nedaudz "zem strīpas" pašlaik ir Hosams Abu Meri un Edgars Ikstens.

NA/LRA domē varētu pārstāvēt Einārs Cilinskis, Edvards Smiltēns, Ieva Brante, Ieva Siliņa, Dainis Locis, Jurģis Klotiņš un Valdis Gavars, bet JKP - Ozola, Jānis Ozols, Dāvis Stalts un Valters Bergs.

"Saskaņu" jaunajā domes sasaukumā varētu pārstāvēt Konstantīns Čekušins, Anna Vladova, Andris Morozovs, Eiženija Aldermane, Romāns Mežeckis, Mihails Kameņeckis, Andrejs Kozlovs, Sandris Bergmanis, Raimonds Rubiks, Igors Solomatins, Andrejs Kameņeckis un Vadims Faļkovs, bet nedaudz "zem strīpas" pašlaik ir Guntars Jirgensons un Vladimirs Frolovs.

GKR Rīgas domē varētu pārstāvēt Oļegs Burovs, Juris Radzevičs, Dainis Turlais, Ainars Baštiks un Jakovs Rafaļsons, bet LKS - Miroslavs Mitrofanovs, Jakovs Pliners, Vladimirs Buzajevs un Aleksandrs Kuzmins.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu