Protestos Portlendā nošauts cilvēks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policists pie protestos Portlendā nošauta cilvēka.
Policists pie protestos Portlendā nošauta cilvēka. Foto: Reuters/ScanPix

Lielākajā ASV Oregonas pavalsts pilsētā Portlendā protestu laikā sestdien, 29. augustā, nošauts cilvēks.

Protestu laikā izcēlās sadursmes starp ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītājiem un kustības "Black Lives Matter" ("Melno dzīves ir svarīgas") aktīvistiem. Taču policija vēl nav identificējusi mirušo un nav atklājusi, vai apšaude, kurā viņš gāja bojā, ir tiešā veidā saistīta ar protestētāju sadursmēm.

Apšaude izcēlās aptuveni 15 minūtes pēc tam, kad vietu pameta automašīnu konvojs, ziņoja policija.

Aptuveni 2500 Trampa atbalstītāji bija noorganizējuši konvoju ar simtiem automašīnu, kas devās braucienā pa Portlendu. Ceļā vairākkārt izcēlās sadursmes ar kreisā spārna aktīvistiem un citiem protestētājiem.

Laikraksts "New York Times" vēstīja, ka nošautajam cilvēkam galvā bijusi galēji labējās grupas "Patriot Prayer" cepure un grupas līderis sacījis, ka mirušais bijis viņa draugs un atbalstītājs.

Reaģējot uz Portlendā notikušo, Tramps nodēvēja savus atbalstītājus, kas sarīkoja braucienu pa pilsētu, par lieliskiem patriotiem, un aicināja ievest Portlendā Nacionālo gvardi kārtības uzturēšanai.

Prezidents arī lika noprast, ka Portlendā notikušajā vardarbībā vainojamas vietējās varasiestādes. Savukārt pilsētas mērs demokrāts Teds Vīlers vainoja Trampu šajās nekārtībās.

Portlendā protesti notiek kopš maija, kad melnādainā Džordža Floida nāve policijas aizturēšanas operācijas laikā Minesotā visā valstī izprovocēja plašus protestus pret rasismu un policijas vardarbību un deva stimulu kustībai "Black Lives Matter".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu