Foto ⟩ "Marsa parkā" ieradušies koku zāģētāji. Aktīvisti traucē satiksmi Brīvības gatvē (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Protesta akcija pret VDD ēkas celšanu "Marsa parkā"
Protesta akcija pret VDD ēkas celšanu "Marsa parkā" Foto: Zane Bitere / LETA

Protestējot pret koku zāģēšanu, "Marsa parka" aizstāvji traucē satiksmi Brīvības gatvē, novēroja aģentūra LETA.

Notikuma vietā ieradušies aptuveni 20 aktīvisti, kuri pa gājēju pāreju kājām un ar velosipēdiem šķērso Brīvības gatvi. Daži aktīvisti klibo vai pat rāpo, aizkavējoties pie sarkanās gaismas. Tādējādi tiek traucēta satiksme.

Policijas pārstāvji, cenšoties atbrīvot brauktuvi, palīdz cilvēkiem šķērsot ielu vai pat nones tos no ceļa. Pie "Marsa parka" teritorijas pamazām veidojas sastrēgums.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Notikuma vietā ieradās policijas papildspēki. Policisti regulē satiksmi, lai mazinātu sastrēgumu, taču ik pa laikam kāds protestētājs noguļas uz ceļa braucamās daļas. Tam seko policijas reakcija un protestētājs tiek nonests ceļa malā.

Kā novēroja aģentūra LETA, teritorijā aiz žoga darbojas daudz strādnieku. Viņu izmantotajai tehnikai ir aizklātas valsts numura zīmes.

Koki tiek zāģēti raitā tempā, savukārt krūmi - uzreiz tiek šķeldoti.

Kā ziņots, šorīt pirms darbdienas sākuma, bijušā velotreka "Marss" teritorijā ieradusies tehnika un koku zāģētāji, aģentūrai LETA teica "Marsa parka" aktīvistu pārstāve Gunita Piterāne.

Tehnika ir ievesta nožogotajā teritorijā, kurā cilvēki netiek ielaisti un iekšpusē jau skanot zāģa rūkšana.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska aģentūrai LETA apliecināja, ka patlaban policija plašākus komentārus nevar sniegt, kā vien to, ka kārtības nodrošināšanai uz vietas strādā policija.

Aktīvisti izsludinājuši trauksmi un aicina ierasties visus, kuri var, lai aizstāvētu "Marsa parku" un neļautu nozāģēt kokus.

Kā vēstīts, Rīgā, bijušā velotreka "Marss" vietā, plānots būvēt jaunu ēku Valsts drošības dienesta (VDD) vajadzībām, tādējādi varētu nebūt lemts piepildīties VEF rajona nekustamo īpašumu attīstītāju un iedzīvotāju iecerei šajā teritorijā izveidot parku.

Foto: Protests pret "Marsa parka" izzāģēšanu

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu