Krievijas aktieri un citi slaveni cilvēki pieprasa attaisnot māsas Hačaturjanas, kuras nogalināja savu tēvu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

2018. gadā Krievijā par sava tēva nežēlīgu slepkavību tika apsūdzētas vīrieša meitas - Krestina, Angelīna un Marija Hačaturjanas. Izmeklēšanas gaitā atklājies, ka vīrietis pret meitām bijis vardarbīgs. Nu Krievijas zvaigznes pieprasa meiteņu attaisnošanu. 

Pērn 27. jūlijā daudzdzīvokļu namā Maskavā noslepkavots tika atrasts 57 gadus vecais Mihails Hačaturjans, kuram konstatētas 36 durtas un 20 cirstas brūces kaklā un krūtīs. 

Krievijas sabiedrību satrieca vēsts - aizdomās par slepkavības pastrādāšanu tika apcietinātas Hačaturjana meitas -  19 gadus vecā Krestina, 18 gadus vecā Angelīna un 17 gadus vecā Marija. Viņas visas apgalvo - tēvs ir bijis vardarbīgs. Gan fiziski, gan seksuāli. 

Šī slepkavība ieguva plašu rezonansi Krievijas sabiedrībā - vieni nogalinātā meitu tiesāšanu uzskata par pamatotu, citi uzskata, ka meitenes jāatbrīvo un jāmaina Krievijas likumi, lai novērstu vardarbību ģimenē un pasargātu upurus.

Nesen vietnē "Youtube" iznācis videoklips, kurā cilvēktiesību aizstāvji, mākslinieki un žurnālisti pieprasa atbrīvot māsas Hačaturjanas. 

Projekta aprakstā norādīts, ka aktīvisti ar šī video palīdzību vēlas ne tikai attaisnot meitenes, bet arī mainīt sistēmu Krievijā, kad pašaizsardzība tiek atzīta par noziegumu. 

"Mēs aicinām jūs atbalstīt Mariju, Krestinu un Andželinu Hačaturjanas. Mēs mudinām tiesu pieņemt taisnīgu spriedumu. Pašaizsardzība nav noziegums," teikts video aprakstā.

Starp uzrunātajiem ir daudz slavenu cilvēku: dziedātāja Jūlija Paršuta, aktieris Sergejs Jepiševs, aktrise Varvara Šmikova, žurnāliste Irina Šikmana, politiķis Aleksejs Navaļnijs, žurnālists Grigorijs Tumanovs, kino kritiķis Antons Doļins un daudzi citi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu