VP atklājusi liela apjoma marihuānas audzētavas Ogres un Dundagas novadā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marihuāna. Ilustratīvs foto.
Marihuāna. Ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

Valsts policija (VP) atklājusi divas marihuānas audzētavas Ogres un Dundagas novadā un par liela apjoma marihuānas glabāšanu realizācijas nolūkā aizturējusi piecas personas, aģentūru LETA informēja VP.

21. augustā Ogres iecirkņa amatpersonas atklāja divas marihuānas audzētavas Ogres un Dundagas novadā. Veicot kratīšanas piecās adresēs un automašīnās, kopumā tika atsavināti apmēram 50 kilogrami jeb 234 marihuānas stādi un vairāk nekā divi kilogrami gatavās produkcijas.

Tāpat atsavināts tehniskais aprīkojums, saziņas līdzekļi un citi priekšmeti, kam ir nozīme kriminālprocesā.

Abas marihuānas audzētavas bija ierīkotas privāto māju teritorijās.

Izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja, ka noziegumā iesaistītas piecas personas. Četriem aizdomās turētajiem, kuri dzimuši 1966., 1969., 1977., un 1990. gadā, piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Savukārt 1971.gadā dzimušam vīrietim piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Policija sākusi kriminālprocesu un aizdomās turētajiem draud brīvības atņemšana no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība līdz trim gadiem.

Lai efektīvi cīnītos ar noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu apriti, Valsts policija aicina iedzīvotājus būt aktīviem un ziņot - notikuma brīdī zvanot pa tālruņa numuru 110 vai rakstot iesniegumu portālā Latvija.lv.

LETA jau augusta sākumā rakstīja, ka šogad likumsargi atklājuši visvairāk marihuānas audzēšanas gadījumu kopš 2012.gada.

Katru gadu par aktuālu jautājumu uzskatāms narkotiskās vielas saturošu augu neatļautas sēšanas un audzēšanas tendences.

Šogad sešos mēnešos reģistrēti 26 noziedzīgi nodarījumi par narkotisku vielu saturošu augu neatļautu sēšanu un audzēšanu. Tas ir par 52,9% vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā. Tas ir augstākais rādītājs pārskata periodā kopš 2012.gada.

Šogad lielākā daļa no konstatētajiem narkotisko vielu saturošu augu neatļautas sēšanas un audzēšanas gadījumiem konstatēta dzīvojamās platībās - dzīvokļos un mājās. Pieci marihuānas audzēšanas gadījumi konstatēti siltumnīcās, četri - neapdzīvotās ēkās, saimniecības ēkās, bet viens gadījums - mežā, atklātā veidā.

Vairums atklāto marihuānas audzētavu pēc sava rakstura un apmēra norāda uz marihuānas audzēšanu savām vajadzībām.

Policijā arī norāda, ka marihuānas audzētāji ir visdažādāko vecumu personas, tostarp, bezdarbnieki. Tāpat starp šiem cilvēki ir gan agrāk sodīti, gan nesodīti cilvēki.

"Diskusijas par marihuānas legalizāciju un dekriminalizāciju, interneta piedāvātas iespējas vielas kultivēšanas procesa nodrošināšanai veicina sabiedrības toleranci attiecībā pret kanabiss grupas vielām. Tas viennozīmīgi liecina par tendences aktualitāti," iepriekš norādīja VP.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu