Ļaudis sašutuši: SPKC kā eksperti izvēlējušies ietekmeli Armaņevu, kura skeptiski izturas un izsakās par Covid-19 (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ TikTok/ maija_armaneva

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) publiskoja informāciju, kurā atklāja, ka par kampaņas "Uzticies pārbaudot!" vēstnesi izvēlēta Latvijas Influenceru asociācijas vadītāja un blogere Maija Armaņeva. Šāda ziņa radījusi pamatīgu vētru sociālajos tīklos.

Par savu jauno lomu paziņoja arī pati Armaņeva vietnē “Instagram”: "Esmu piekritusi būt par SPKC kampaņas #UzticiesPārbaudot vēstnesi, lai arī ar saviem sekotājiem dalītos pieredzē un informētu par to, kam ir jāpievērš uzmanība, saņemot skaistumkopšanas pakalpojumus, lai vizīte pie meistara būtu droša!"

Jaunumi pamatīgi pārsteidza sociālo tīklu lietotājus. Kāda sieviete ar savu neizpratni vērsās pie SPKC.

"Labdien, SPKC! Vēlos redzēt jūsu skaidrojumu, kādēļ kampaņai "Uzticies pārbaudot" kā vēstnese izvēlēta Maija Armaņeva, ņemot vērā viņas publiski pausto nostāju par Covid-19 kā viltus ziņām: pirmais ieraksts publicēts 18. februārī, šobrīd dzēsts.

Vai uzskatāt šo par labu praksi sabiedrības informēšanā par veselības jautājumiem? Vai jums nerūp fakts, ka sadarbība ar jums radīs lielāku ticamību viņas turpmākajiem ierakstiem par veselības tēmām – arī tiem, kuri var būt bīstami no epidemioloģiskā viedokļa?" teikts ierakstā.

Kā redzams pievienotajos ekrānuzņēmumos no Maijas konta, tajos influencere aicina "atvērt acis" un neticēt "pārspīlētajai informācijai par Covid-19". Tāpat, it kā dzēstā ierakstā, Armaņeva norādījusi, ka neticot koronavīrusam, jo aiz "tādiem gadījumiem stāvot politika vai finanses".

Uz sievietes ziņu atbildēja arī SPKC pārstāvji:

Par Armaņevas "nepiemēroto lomu" vēstneses amatam izteikusies arī uztura speciāliste un blogere Ksenija Andrijanova, rakstot, ka kampaņas ideja ir laba, tikai par tās seju izvēlēta influencere ar "sliktāko reputāciju Latvijā".

Arī uztura speciāliste pievienoja līdzīgus ekrānuzņēmumus, kuros redzama Armaņevas skeptiskā attieksme pret Covid-19.

"Dāmai bijuši vairāki ieraksti, kuros viņa pauda viedokli, ka valsts pārvalde ir idioti un COVID-19 ir izdomāts vīruss. Pēc sekotāju šoka, kas sekoja šiem ierakstiem, tika dzēsti vai nu sašutušo cilvēku komentāri, vai nu paši ieraksti."

Armaņeva atsakās vilkt masku, ko apliecina savā "TikTok" video. Kā un kāpēc cilvēks, kas grauj sabiedrības veselību, kļuvis par SPKC influenceri?

Profesionāli skaistumkopšanas speciālisti apgalvo, ka viņas komunikācija par manikīra piederumu sterilizāciju nav korekta. Taču Maija dzēš šos komentārus. Tātad, par mūsu naudu tiek realizēta valsts iestādes kampaņa, kuras seja ir Armaņeva, un viņa atļaujas dzēst mūsu komentārus," rakstīja blogere.

Kā izrādās, Armaņeva patiešām ir publicējusi video, kura aprakstā norāda: "Nav nekāda iespēja, ka es vilkšu masku!"

@maija_armaneva

No way I am wearing a mask ?? ##tiktoktrend ##streetfashiongame ##streetfashion ##fyp ##trendingrightnow

♬ Street Fashion Game - ftp_jimpix

Sašutumu par Armaņevas jauno vēstneses lomu pauda arī daudzi citi cilvēki:

Pati Armaņeva publiski nav komentējusi radušos situāciju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Neslēpšu, ka arī es esmu bijusi tā saucamajā "mājas salonā", kur vienā istabas stūrī manikīre man vīlē nagus, bet blakus uz dīvāna guļ viņas vīrs un skatās meksikāņu seriālu. Tā bija pirmā un pēdējā reize, kad es biju šādā vietā! Taču toreiz es turp neatgriezos ne tādēļ, ka manikīrei, izrādījās, pat nebija attiecīgā sertifikāta par higiēnas prasībām; toreiz es nezināju, kādai dokumentācijai ir jābūt tādā kārtīgā "mājas salonā". Es turp neatgriezos tādēļ, ka man negāja pie sirds visa tā "ģimeniskā" atmosfēra. Jāsaka, man vēl paveicās, ka tiku prom bez jebkādām slimībām, taču šodien, būdama jau ar lielu pieredzi skaistumkopšanas pakalpojumu sfērā, es saprotu, cik svarīgi ir doties pie sertificēta meistara, kam ir ne tikai visi nepieciešamie dokumenti, ar kuriem meistars atbild par manu veselību, bet arī visi nepieciešami dezinfekcijas līdzekļi – izsmidzināmie, UV dezinfekcijas lampas un pat atsevišķa nagu vīlīte ar manu vārdu, kuru, protams, nelieto citiem klientiem! Es domāju, ka tu nejustos visai ērti, ja tev vajadzētu tīrīt zobus ar kopējo zobu birsti, kuru izmanto visi meistares klienti. Esmu piekritusi būt par #SPKC kampaņas #UzticiesPārbaudot vēstnesi, lai arī ar saviem sekotājiem dalītos pieredzē un informētu par to, kam ir jāpievērš uzmanība, saņemot skaistumkopšanas pakalpojumus, lai vizīte pie meistara būtu droša!

A post shared by MAIJA ARMANEVA Content Creator (@maija_armaneva) on

Kampaņas “Uzticies pārbaudot!” ietvaros SPKC sadarbībā ar Veselības inspekciju (VI) ir izstrādājis drošas skaistumkopšanas un tetovēšanas “likumus” – vienkāršus padomus, lai izglītotu skaistumkopšanas pakalpojumu saņēmējus un sniedzējus par dažādiem infekcijas slimību riskiem tādu pakalpojumu saņemšanas laikā, kas ir saistīti ar ādas pārduršanu un paaugstinātu inficēšanas risku. 

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu