Armaņeva vēstulē darbavietai reputācijas graušanā apsūdz kādu sievieti, kas nospiedusi "patīk" pret ietekmeli kritiskam komentāram (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Plašu ažiotāžu izraisījis Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) lēmums izvēlēties skandalozo influenceri Maiju Armaņevu par kampaņas “Uzticies pārbaudot!” vēstnesi. Skandāla laikā influencere paspējusi iekļūt jaunā kašķī, ko plaši apspriež sociālajos tīklos.

Influencere un partijas "Zaļo un zemnieku savienība" pārstāve Sindija Bokāne sociālajos tīklos publiskoja bildi ar Armaņevu, kurā pateicās viņai par atbalstu, rakstot: "Maija vienmēr ir bijis brīnišķīgs iedvesmas un zināšanu avots ne tikai man, bet arī citiem aktīviem jauniešu pārstāvjiem, kuri ar pilnu un darba sparu un spēkiem aizstāv jauniešu intereses un atbalsta viņu panākumus!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sindija Bokāne | IG Coach (@cindywanderlust) on

Pie ieraksta kāda sieviete par redzēto publiskoja visai skeptisku komentāru: "Protams, ka prieks saņemt atbalstu no Maijas, ja katru mēnesi iemaksājat summu, lai atrastos "prestižajā" "Influenceru un blogeru asociācijā"! Es atvainojos, bet pēkšņi publiski iesaistīties politikā un iestāties par jauniešiem, kad vienīgais, ko varat pateikt kā reālu saistību ar jauniešiem ir - "piedalījos Jauniešu Saeimā" ir nožēlojami. Vai varat nosaukt kaut piecas jauniešu organizācijas? Un kā ar tām gatavojaties sastrādāties? Joks, ne kandidatūra. Un arī atbalsts no Maijas, kurai jauniešu vidū nav labākā reputācija..."

Komentārs izpelnījās teju 100 "patīk" atzīmes, un, lai gan tajā Armaņeva bija vien pieminēta, influencerei nepatika pat tas, ja kāds tam bija uzspiedis "patīk". 

To vietnē "Twitter" pastāstīja Renāte, norādot, ka savas "Patīk" atzīmes dēļ pie konkrētā komentāra viņas darbavieta saņēmusi vēstuli no Armaņevas. 

"Iepazīsimies! Esmu Renāte ar 86 sekotājiem "Twitter" un 73 sekotājiem "Instagram". Un tomēr esmu TIK spēcīga viedokļu līdere, ka mana darba vieta šodien saņēma vēstuli no pašas Maijas par viņas reputācijas graušanu (par viena komenta "like" no manas puses). Nekad nenovērtē sevi par zemu," rakstīja Renāte. 

Viņa pastāstīja, ka viedoklim uzspiedusi "Patīk" no sava personīgā, nevis darba konta, taču Armaņeva ziņu par reputācijas graušanu esot nosūtījusi tieši Renātes darbavietai. Vēstule sūtīta no Armaņevas kā asociācijas valdes priekšsēdētājas.

"Vēstule bija adresēta manai darba vietai, ne man personīgi. Nav man tiesību šo vēstuli publicēt un man nav arī ne vēlmes, ne vajadzības to publicēt," norādīja sieviete. 

Neilgu laiku pēc tam Renāte sīkāk paskaidroja notikušo: 

"Vispār laikam arī man nepieciešams plašāks skaidrojums šajā visā stāstā, kurā esmu nedaudz arī es un mana darba vieta - Latvijas Jaunatnes Padome (LJP) - iesaistīta.

Stāsts tāds, ka bija vēlēšanu kampaņas laiks un LJP ierakstīja komentāru pie influenceres Sindijas ieraksta, jautājot, kur un kā viņa un Maija aizstāv jauniešu intereses. Jautājums korekts, bez aizvainojuma vai pārmetumiem, un, saņemot atbildi no Sindijas, LJP aicināja pēc vēlēšanām uz sadarbību, tā kā gan LJP, gan Sindijai viena mērķauditorija - jaunieši.

Vakarā pēc darba paskatījos vairāk, ko influencere Sindija dara jauniešu labā (jo pirms tam pat dzirdējusi nebiju par viņu, tikai par Maiju un "Madara Cosmetics" skandālu) un kādi ir solījumi Rīgas domē.

Pie tā paša ieraksta, kur LJP bija uzrakstījusi komentāru, bija cita lietotāja komentārs, kas apšaubīja deputātes kandidātes izpratni par jaunatnes politiku, kā arī jautājums nosaukt vismaz piecas jaunatnes organizācijas, un arī viedoklis, ka Maijai nav laba reputācija jauniešu vidū. Par Maijas reputāciju pirms tam neko nezināju, bet piekritu domai par piecām jauniešu organizācijām un šim komentāram piespiedu 'like'.

Otrā dienā, atnākot uz darbu, atklājām, ka tās dienas vakarā ir saņemts iesniegums/vēstule, no Latvijas Blogeru un Influenceru Asociācijas valdes priekšsēdētājas Maijas Armaņevas, kurā LJP tiek apsūdzēts reputācijas nomelnošanā un es reputācijas nomelnošanas atbalstīšanā. Šī pati vēstule adresēta arī Izglītības un zinātnes ministrijai un... Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai (kādā sakarā?), vēstule ar 27.09.20. (!!) datumu un dažām gramatikas kļūdām, bet, kam gan negadās.

Mēs kopā ar LJP prezidentu, neskatoties, ka vēstule saņemta e-pastā bez paraksta, nosūtījām piektdien atbildi Maijai (un zināšanai arī IZM un VBTAI), ka ir noticis pārpratums un ne LJP, ne es, neesam grāvuši vai pat centušies graut vai nomelnot viņas vai asociācijas reputāciju. Tāpat demokrātiskā sabiedrība LJP darbiniekiem ārpus darba laika ir tiesības uz savu privāto viedokli un tas nekādi nav saistāms ar LJP darbību. Tāpat minējām, ka LJP iestājas pret "pašpasludinātu" jauniešu viedokļa paudēju iestāšanos par jauniešiem, ja tiem nav reāls leģitīms deleģējums šādām darbībām un sekotāju skaits noteikti nav tam rādītājs.

Tā kā man ir humora izjūta, padalījos ar ierakstu "Twitter", pēc kura mans konts vienkārši uzsprāga un man bija jautra piektdiena, jo Latvijā cilvēkiem tomēr viss OK ar humoru, un brīvdienās, tad arī uzzināju, ko vairāk, kas tieši ir Maija un kāda ir viņas reputācija, un kas ir "cancel" kultūra, ko ieteiktu visiem, tai skaitā Slimību profilakses un kontroles centram, izmantot," detalizētajā skaidrojumā norādīja Renāte. 

Renātes stāsts nekavējoties izpelnījās desmitiem atbilžu no citiem sociālo tīklu lietotājiem, paužot sašutumu un atbalstu Renātei. 

Pati Armaņeva skandālu nav komentējusi. 

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu