"Rātsnama epopeja viņam ir beigusies." Kuzja vairs neatgriezīsies Rīgas domē (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes kaķis Kuzja.
Rīgas domes kaķis Kuzja. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas domes kaķis Kuzja Rātsnamā neatgriezīsies, teica partijas "Saskaņa" jaunās Rīgas domes frakcijas priekšsēdētāja vietniece Anna Vladova.

Viņa informēja, ka Kuzja pašlaik dzīvo pie viņas mājās un ir labi iejuties.

Kopumā viņas dzīvesvietā tagad esot trīs kaķi.

Vladova pieļāva, ka kādreiz varētu Kuzju aizvest uz Rātsnamu uz kādu preses konferenci, bet pēc tam viņš atgriezīsies mājās. "Rātsnama epopeja viņam ir beigusies," teica Vladova.

LETA jau ziņoja, ka šī gada maijā mūžībā devās viens no Rīgas domes kaķiem - Muris. Par to sociālajā vietnē paziņoja bijušais Rīgas mērs un pašreizējais Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs (S).

Tieši Ušakovs, savulaik ieņemdams Rīgas mēra amatu, 2011. gadā no patversmes uz Rātsnamu atveda divu kaķēnus, tādā veidā rosinot iedzīvotājus aktīvāk dot pajumti patversmēs nonākušiem dzīvniekiem.

Balstoties uz iedzīvotāju ieteikumiem, vienam kaķim tika dots vārds Muris, simbolizējot latviešu vēlētājus, bet otru nosauca par Kuzju, simbolizējot krievu tautības vēlētājus.

Ilgus gadus abi kaķi dzīvoja Rātsnamā, taču šī gada sākumā, ņemot vērā Rīgas domes atlaišanu, abi tika pārvesti uz Ušakova Eiropas Parlamenta biroju Stabu ielā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu