Bēdīgi slavenais Jefremovs liecina tiesā - atzīstas dzeršanā, bet ne nāvējošās avārijas izraisīšanā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Krievu aktieris Mihails Jefremovs pirmdien tiesas sēdē atzinās "dzeršanā", bet paziņoja, ka neesot gatavs "uzņemties vainu par visu Oktobra revolūciju". Viņš apsūdzēts nāvējošas avārijas izraisīšanā Maskavā, ziņo portāls "Meduza".

Aktiera izraisītā traģiskā auto sadursme notika 8.jūnija vakarā, kad viņš ar automašīnu "Jeep Grand Cherokee" iebrauca pretējā joslā un ietriecās vieglajā furgonā "Lada", saduroties ar vēl vairākām automašīnām. Furgona vadītājs, 57 gadus vecais Sergejs Zaharovs vēlāk slimnīcā mira.

Saskaņā ar medijos izskanējušajām ziņām, pēc avārijas Jefremova asinīs konstatēta 2,1 promile alkohola.

Jefremovs dažas dienas pēc avārijas publicēja video, kurā lūdz piedošanu bojāgājušā ģimenei, taču tagad, šķiet, izvēlējies citu pieeju. Jefremova advokāts Elmans Pašajevs lūdzis pārbaudīt, vai uz džipa vējstikla pasažiera sēdvietas pusē nav atrodams bioloģiskais materiāls. Pats Jefremovs pieļāvis, ka avārijas brīdī tomēr varētu būt atradies pasažiera, nevis vadītāja krēslā. 

Kad prasība nozīmēt jaunu ekspertīzi tika noraidīta, Jefremova advokāts nāca klajā ar diviem citiem lūgumiem - nozīmēt Jefremovam ārstēšanos "atmiņas atgūšanai" un, kad tas tika noraidīts, veikt psihiatrisko ekspertīzi par to, vai Jefremovs uzreiz pēc avārijas bija spējīgs dot ticamu liecību. Visas prasības noraidītas.

Jefremovs liecināja, ka 8.jūnijā esot bijis smagi piedzēries un no tās dienas notikumiem tikpat kā neko neatceroties, kā arī neatceroties kokaīna lietošanu. Sadursmes brīdi viņš neatceroties. Neskatoties uz to, Jefremovs apgalvo, ka video no avārijas vietas, kurā viņš atzīst savu vainu, aktieris patiesībā esot teicis "neesmu vainīgs".

"Es esmu vainīgs pie dzeršanas. Bet uzņemties visu vainu par Oktobra revolūciju es nevēlos," tiesā paziņoja Jefremovs.

Uz apsūdzības puses advokāta lūgumu komentēt ekspertu komisijas 18.jūnija slēdzienu, kurā iekļauta Jefremova atzīšanās, ka viņš ar ātrumu 70-80 km/h iebraucis pretējā braukšanas joslā, aktieris atbildēja: "Es neesmu komentētājs."

"Es teicu to, ko no manis gaidīja sabiedrība," vēlāk teica Jefremovs. "Es tobrīd biju šoka stāvoklī. Man bija daudz rūpju - paša stāvoklis, Sergejs Zaharovs. Man bija ļoti smaga situācija dzīvē. Vieglāk bija piekrist, nevis aizstāvēties, kā es to daru tagad."

Jefremovs savas liecības beigās pauda - pēc viņa paša domām, viņa vaina avārijas izraisīšanā neesot pierādīta. Divi aizstāvības puses izsauktie liecinieki pauda iespēju, ka automašīnā ar Jefremovu varētu būt atradies vēl kāds cilvēks. Savukārt apsūdzības puses uzaicinātie liecinieki apgalvo, ka Jefremovs džipā bijis viens un ka pasažiera sēdvieta bijusi tukša.

Sākotnēji pret Jefremovu, kurš aizturēšanas brīdī bija acīm redzamā reibumā, tika ierosināta lieta par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, bet vēlāk - par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, kas izdarīts reibuma stāvoklī un novedis pie kādas personas nāves. Par to draud brīvības atņemšana no pieciem līdz 12 gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu