Jaunievēlētajā Rīgas domē "politiskais tirgus" notiek par 10 amatiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Jaunievēlētajā Rīgas domē "politiskais tirgus" notiek par desmit amatiem, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Sadarbības memorandā, kas sākotnēji ticis piedāvās potenciālajiem sadarbības partneriem, norādīts, ka uz sarunu galda atrodas desmit atbildības jomas.

Divas no tām ir Rīgas mēra amats un Finanšu un administrācijas lietu komitejas priekšsēdētāja amats. Tradicionāli Rīgas domes priekšsēdētājs vada arī minēto komiteju.

Ja potenciālā koalīcija vienosies ievēlēt Rīgas mēra amatā "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (APP) pārstāvi Mārtiņu Staķi, tad APP un Staķim tiktu arī Finanšu un administrācijas lietu komiteja.

Jau iepriekš tika norādīts, ka amatu sadalījumā varētu tikt izmantots proporcionalitātes princips atbilstoši domē iegūto mandātu skaitam. Tas savukārt varētu nozīmēt, ka absolūti lielākais sadalāmo amatu skaits tiktu APP. 

Bez jau minētā domes priekšsēdētāja un Finanšu un administrācijas lietu komitejas APP būtu iespēja pretendēt uz vēl trim no atlikušajiem astoņiem amatiem. "Jaunajai vienotībai" (JV) tiktu divi amati. Tikpat daudz amatu tiktu Nacionālajai apvienībai/Latvijas Reģionu apvienībai (NA/LRA), bet Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) tiktu tikai viens amats.

Jau ziņots, ka četri Rīgas domē ievēlētie politiskie spēki vienojušies par koalīcijas veidošanu, patlaban kā mēra amata kandidātu izskatot APP saraksta līderi Staķi. Koalīcijas veidošanas sarunās piedalās APP, JV, NA/LRA un JKP.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu