Divu slepkavību - spridzināšanu organizēšana. Turpina izskatīt Aigara Dortāna krimināllietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietums.
Cietums. Foto: Pixabay

Zemgales rajona tiesa Dobelē šodien, 2. septembrī, plkst. 13 turpinās skatīt krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par divu slepkavību organizēšanu, noskaidroja aģentūra LETA.

Zemgales rajona tiesas priekšsēdētāja palīdze Sanita Grinšpone aģentūru LETA informēja, ka viens no cietušajiem kriminālprocesā pieteicis kaitējuma kompensācijas - par morālo aizskārumu 50 000 eiro apmērā un par fiziskajām ciešanām 150 000 eiro apmērā.

Savukārt apsūdzētajam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Laikraksts "Latvijas Avīze" rakstīja, ka apsūdzētais lietā ir uzņēmējs Aigars Dortāns, kurš apsūdzēts divu slepkavību - spridzināšanu - organizēšanā. Plānotie noziegumi bija saistīti ar biznesa interesēm, taču līdz galam netika īstenoti, un abi vīrieši palikuši dzīvi.

Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Dortāns savulaik aizbraucis no Latvijas uz Krieviju, bija izsludināts meklēšanā, Latvijā esot atgriezies labprātīgi, jo gribējis sakārtot attiecības ar valsti un sabiedrību, vēstīja laikraksts. Apsūdzētais savu vainu tiesā noliedz.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Dortānam savulaik piederējusi jau likvidētā zemnieku saimniecība "Saulīte" Balvu novadā, viņš bijis arī cita likvidētā uzņēmuma - SIA "Dažādas sistēmas" - revidents. Arī šis uzņēmums darbojās Balvos.

Vietējā laikraksta "Vaduguns" arhīvs liecina, ka Dortāna zemnieku saimniecība atbalstījusi Latgales partizānu pulka kritušo cīnītāju pieminekļa jeb "Staņislava" atjaunošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu