Cik ilgi remontēs Rīgas ielas?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens / LETA

Aktīvākie remontdarbi pašlaik notiek Čaka ielā. Posms no Zemitāna tilta uz centra pusi jau daļēji pabeigts, bet citur notiekošie remontdarbi ieilgs līdz oktobra beigām, vēsta TV3 Ziņas.

"Ļoti aktīvi notiek darbi divās maiņās – gan pa dienu, gan naktī. Protams, iedzīvotājiem atvainojamies par sagādātajām neērtībām, bet objekts ir garš un šajā būvsezonā ir jāpabeidz. Čaka ielā jau izbūvē ietves, tuvākajā laikā sāksies asfaltēšanas darbi," liecina Rīgas domes paziņojums.

Sociālajos tīklos iedzīvotāji šorīt sūdzējās par “korķiem” uz Dienvidu tilta. Arī ielās sastaptie autovadītāji par satiksmes sastrēgumiem ir satraukti. Daži rēķinās, ka nervus nāksies pabojāt, citi jau stratēģiski plāno, kā no nīkšanas izvairīties.

“Es braucu tur, kur es zinu, ka ātrāk tieku! Pa Čaka ielu es nebraucu, tā vietā pa Barona ielu. Es zinu, kur jābrauc. Ir jāpazīst Rīga!” – tā autovadītājs Aivars.

Vēl viens autovadītājs Vladimirs atzīst, ka līdz ar 1. septembri Rīgas ielās vienmēr parādās vairāk tautas, tostarp skolēni, un noteikti sekos vēl lielāki “korķi”, jo bērnus ved uz skolu un no tās.

Arī Natālija atzīst, ka problēma ar gadiem neatrisinās. “Nekas gadu no gada nemainās! Nodokļus maksājam, bet aizvien mūsu ceļi ir sliktākie visā Baltijā,” viņa skumji nosaka. Tomēr nepiekrīt, ka risinājums būtu pārvietoties ar velosipēdu vai skrejriteni, jo, viņasprāt, tas ir vēl bīstamāk.

Tomēr tieši veloinfrastruktūras sakārtošanai pašvaldība pašlaik veic remontdarbus vairākās vietās. Rīgas domes paziņojums liecina, ka pēc pusotra mēneša būs pabeigti darbi Sporta ielā, kur būs pilnīgi jauna satiksmes organizācija – ne tikai auto satiksme, bet arī velosatiksme abos virzienos. Veloinfrastruktūra jau tiek iestrādāta arī Bruņinieku ielā, kur arī uz braucamās daļas vienvirziena ielai būs divvirzienu velo satiksme.

Arī Krasta ielā veloceļam ieklās šķembas un salturīgo slāni, kā arī veiks apmaļu izbūvi un bruģēšanas darbus. Būtisks ieguvums pēc veloinfrastruktūras izbūves būs jauns apgaismojums.

Video: TV3 Ziņu sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu