Lavrovs paziņo, ka Baltkrievijā darbojas "trenēti ukraiņu ekstrēmisti' (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs trešdien, 2. septembrī, paziņojis, ka Baltkrievijā atrodoties aptuveni 200 "trenētu ukraiņu ekstrēmistu".

Ar šādu paziņojumu Kremļa augstākais diplomāts nācis klajā kopīgā preses konferencē ar savu baltkrievu kolēģi Vladimiru Makeju, kas ieradies vizītē Maskavā.

Lavrovs izteicās, ka esot cilvēki, par kuriem nezina mediji un kuri esot ieinteresēti, lai "miermīlīgie protesti ieietu konfrontācijas spirālē".

"Ir apstiprinātas ziņas par to, ka šādas darbības tiek veiktas no Ukrainas teritorijas," apgalvoja ministrs, piebilstot, ka ukraiņu nacionālisti provocējot Baltkrievijā radikālu rīcību un finansējot attiecīgus pasākumus, kā arī apmācot "perspektīvus ekstrēmistu līderus".

Lavrovs arī apgalvoja, ka Ukrainā esot īpašas nometnes šādu cilvēku sagatavošanai.

Kā ziņots, Baltkrievijā jau ceturto nedēļu turpinās masu protesti pret 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, kamēr opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska tikai 10,1%.

Taču opozīcija, pamatojoties uz liecībām par nepieredzēti plašiem pārkāpumiem, apgalvo, ka šie rezultāti ir viltoti.

Vēlēšanu rezultātus atteikusies atzīt arī Eiropas Savienība (ES) un citas rietumvalstis.

Tikmēr Kremlis paziņojis, ka Maskava, ja situācija kļūs nekontrolējama, ir gatava nosūtīt uz Baltkrieviju tiesībsargāšanas iestāžu kontingentu, lai apspiestu pret Lukašenko režīmu vērstos protestus.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu