Kremlis: Krievija ir gatava sadarboties ar Vāciju Navaļnija lietas izmeklēšanā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievija ir gatava sadarboties ar Vāciju krievu opozicionāra Alekseja Navaļnija lietas izmeklēšanā, trešdien, 2. septembrī, paziņojis Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs.

Vācijas valdība šodien paziņoja, ka iegūti neapgāžami pierādījumi, ka Krievijas opozīcijas līderis ir saindēts ar ķīmisku nervu reaģentu, kas pieder "Novičok" grupai.

"Vispār mēs apstiprinām, ka esam gatavi un ieinteresēti pilnībā sadarboties un apmainīties ar datiem ar Vāciju šajā jautājumā," paziņoja Peskovs.

Taču viņš sūdzējās, ka Krievija ir lūgusi Vācijas ārstus dalīties savos atklājumos par Navaļnija veselības stāvokli, bet vēl nav saņēmusi atbildes.

Peskovs uzstāja, ka pirms Navaļnija pārvešanas uz Vāciju viņam veiktas pārbaudes, kurās nekādas indes pēdas nav atrastas.

Kā ziņots, Navaļnijs 20. augustā ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā, bet divas dienas vēlāk tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmusies Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova kritizēja Vāciju, ka tā nav sniegusi Krievijai pierādījumus, kas atbalstītu tās apgalvojumus.

Viņa sūdzējās, ka Krievijas vēstnieks Vācijā Sergejs Nečajevs, kurš šodien tika izsaukts uz Vācijas Ārlietu ministriju, prasījis pierādījumus un nav saņēmis "nekādas atbildes, faktus, datus".

Zaharova uzsvēra, ka Krievija joprojām gaida no Berlīnes oficiālu atbildi uz ģenerālprokuratūras lūgumu dalīties Navaļnija medicīniskajos datos.

Navaļnija līdzgaitnieks un viņa dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda direktors Ivans Ždanovs izteicies, ka Vācijas konstatētā "Novičok" izmantošana apliecina to, ka par notikušo atbildīga ir Krievijas valsts.

"Tikai valsts (FDD, GRU) var izmatot "Novičok". Tas neatstāj nekādu iespēju saprātīgām šaubām," tviterī norādījis Ždanovs, piesaucot Krievijas Federālo drošības dienestu un militāro izlūkdienestu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu