Spīķeru radošajā kvartālā notiks pilsētas suņu festivāls

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Suns Vecāķu pludmalē
Suns Vecāķu pludmalē Foto: Zane Bitere / LETA

Spīķeru radošajā kvartālā šodien norisināsies "Pilsētsuņu fests", kurā kinoloģe un sportiste Lauma Zutere stāstīs par suņu audzināšanu pilsētā, informēja biedrības "Suns ar misiju" vadītāja Liene Šternberga.

Pēc viņas paustā, biedrības komanda visu vasaru strādājusi pie tā, lai varētu satikt visus suņu mīļus Spīķeru radošajā kvartālā. Biedrībā ir rūpīgi piedomāts pie pasākumu programmas izstrādes, lai ikvienam apmeklētājam tā būtu interesanta - gan tiem, kas plāno ierasties ar četrkājaino draugu, gan tiem, kuri pasākumu plāno apmeklēt ar draugiem vai ģimeni.

Līdzās Zuteres izglītojošajai lekcijai par suņu audzināšanu pilsētā, apmeklētāji varēs vērot Valsts policijas kinologu un dienesta suņu paraugdemonstrējumus, piedalīties aktivitātē "Ātrie randiņi", kur ikviens varēs uzdot sev interesējošos jautājumus kādam no kinologiem. Savukārt vakara noslēgumā festivāla viesi varēs baudīt brīvdabas kino, skatoties filmu "Jēkabs, Mimmi un Runājošie suņi".

Festivāls tiek organizēts kopā ar SIA "Narvesen Baltija", kas līdz ar septembri lielākajās uzņēmuma tirdzniecības vietās pakāpeniski ievieš suņu dzirdinātavas. Kā norādīja uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Dace Dovidena, būt vienā ritmā ar pilsētniekiem un viņi četrkājainajiem draugiem nozīmē to, ka gan pilsētai, gan tirdzniecības vietām ir jāpielāgojas un jābūt atvērtām mūsdienu dzīvesstilam.

Dovidena atzīmēja, ka suņu dzirdinātavu ieviešana ir pirmais solis, kā uzņēmums var veidot iekļaujošāku pilsētvidi suņu saimniekiem. Tāpat viņa uzsvēra, ka uzņēmums novērtē ikvienu sociālo projektu, ko realizē biedrība "Suns ar misiju".

"Mēs priecājamies, ka mūsu vērtības saskan, un rodam kopīgus risinājumus arī suņu atbalstam, kuri nereti pilda nenovērtējamu misiju - vai tā būtu suņu terapija, dienesta suns vai vienkārši kāda labākais draugs, kas sniedz drošības sajūtu," norādīja Dovidena.

"Pilsētsuņu festā" būs iespējams iegādāties Latvijā ražotas preces - veselīgus gardumus suņiem, ērtas un praktiskas suņu gultas, kā arī aksesuārus suņiem un cilvēkiem.

Biedrība "Suns ar misiju" aicina suņu saimniekus rūpīgi izvērtēt sava mīluļa paklausību pirms pasākuma apmeklēšanas, ievērot drošu divu metru distanci ar citiem viesiem, kā arī nedoties uz pasākumu, ja ir konstatēti saaukstēšanās simptomi. Organizatori neuzņemas atbildību par suņu un to saimnieku izraisītiem konfliktiem.

Organizatori neizslēdz iespēju pasākumu pārcelt, ja tiks prognozēti pasākuma norisei nelabvēlīgi laikapstākļi. Ieeja pasākumā būs bez maksas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu