Lietuvā uz mēnesi ilgām mācībām ieradīsies ASV bataljons (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Britu un amerikāņu karavīri plecu pie pleca pēc preses konferences par militārajām mācībām "Defender 2020"
Britu un amerikāņu karavīri plecu pie pleca pēc preses konferences par militārajām mācībām "Defender 2020" Foto: Soeren Stache / AP

Šonedēļ uz aptuveni mēnesi ilgām mācībām Lietuvā ieradīsies ASV bataljons, kas tiks izvietots Pabrades poligonā.

Kā uzsver Lietuvas Aizsardzības ministrija, šīs mācības plānotas jau iepriekš un tām nav saistības ne ar kādiem notikumiem reģionā.

"Runa ir par bataljonu, tātad 800 līdz 900 karavīriem. Viņi pie mums uzturēsies līdz septembra beigām vai oktobra sākumam, bet precīzs aizbraukšanas laiks nav noteikts," ziņu aģentūrai BNS sacījis Aizsardzības štāba sabiedrisko attiecību virsnieks Andrjus Dilda.

Pēc viņa teiktā, paredzams, ka amerikāņu karavīri Lietuvā ieradīsies nedēļas nogalē kopā ar ar 30 līdz 40 smagās tehnikas vienībām.

"Tai ir smagais amerikāņu bataljons, viņu galvenais bruņojums ir tanki "Abrams" un kājnieku kaujas mašīnas "Bradley"," piebildis Dilda.

No pagājušā gada oktobra Lietuvā bija dislocēts ASV karavīru bataljons ar aptuveni 30 tankiem "Abrams" un vairāk nekā 20 kājnieku kaujas mašīnām "Bradley" un citu militāro ekipējumu. Misiju bija plānots beigt pavasarī, bet šos plānus nācās mainīt Covid-19 pandēmijas dēļ, un oficiāli amerikāņi misiju beidza jūnija vidū.

Paredzams, ka ASV karavīri Lietuvā pēc rotācijas principa varētu ierasties arī tuvākajos gados.

Kopš 2017.gada Lietuvā izvietota arī NATO pastiprinātās klātbūtnes kaujas grupa, ko vada Vācija.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu