"Tā ir piparmētru tēja, vecīt!" Rīgā kāds jaunietis ar pekstiņiem mēģina tikt prom no likumsargiem (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija. Ilustratīvs foto.
Policija. Ilustratīvs foto. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Latgales pārvaldes auto patruļa bija piestājusi netālu no autoostas, tad negaidīti, turpat viņu priekšā, parādījies kāds "Peugeot". Tā neparastais manevrs licis uz mirkli pamest iesākto, lai noskaidrotu, vai šoferim viss kārtībā. Tiekoties ar likumsargiem aci pret aci, vīrietis mēģinājis viņus iežēlināt ar stāstiem par radiniekiem slimnīcā un citām pasakām, lai tiktu prom, vēsta raidījums "Degpunktā".

Automašīnas vadītājs uz policistu jautājumu, kas noticis, teica, ka viņam "sarāva" sirdi, taču viss normāli, viņš ir dzīvs.

"Es braucu, acis pēkšņi satumsa un attapos šeit," skaidroja jaunietis.

Taču turpmākā saruna likusi apšaubīt šofera stāstu, jo, tiklīdz likuma sargs šoferim palūdzis uzrādīt kādus dokumentus, jauneklis sācis murmināt kāda ceļu policista uzvārdu un aicinājis piezvanīt tam.

"Nē, un vienkārši… Piezvaniet. Es visu aizmirsu mājās. Es tagad braucu pakaļ brālim. Viņš ir slimnīcā. Man spiediens nokrita. Varu? Viņš mani gaida," kārtības sargiem teica jaunietis, aizbildinoties, ka viņam palika slikti. Viņš lūdzis atļaut izkāpt no spēkrata, solot, ka nekur neies.

Uz jautājumu, vai kādas zāles lieto, jaunietis teica, ka viņš lieto korvalolu, lai nomierinātu nervus, jo ceļu satiksmes negadījumā Viļņā cietis brālis, kuru atveda uz reanimāciju "Gaiļezerā".

Likumsargs uzklausījis jaunā vīrieša teikto, taču vienlaikus, palūdzis šoferi nosaukt arī savus personas datus. Tie atklājuši, ka jauneklis, maigi sakot, mānās. Pirmkārt, viņam nemaz nav brāļa, turklāt, nav arī vadītāja apliecības, kas ļautu sēsties pie stūres.

Brīdi vēlāk inspektors šofera rokās pamanījis ko aizdomīgu. Uz jautājumu, kas tas tāds, aizturētais apgalvojis, ka piparmētru tēja.

"Tā ir piparmētru tēja. Mums pašiem aug tēja, vecīt! Es tev zvēru, tā ir piparmētru tēja," sacīja jauneklis. Likumsargi to paņēmuši ekspertīzes veikšanai.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Latgales pārvaldes pārstāvis Guntis Bērziņš pastāstīja, ka pie attiecīgās personas atrasts politelēna iepakojums ar kaltētiem augu valsts maisījumiem.

Sākotnēji vīrietis stāstīja, ka tā esot piparmētru tēja, ko māte viņam iedevusi, bet vēlāk atzinies, ka ir iegādājies šo maisījumu par 20 eiro no kāda nezināma vīrieša Rīgas pilsētā personīgai lietošanai.

Uz notikuma vietu tika izsaukta gan Valsts policijas Ceļu policijas darbiniekiem, gan Valsts policijas ekipāža tālāku apstākļu noskaidrošanai.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu