Saglabā gabaliņu vasaras! Kā veiksmīgi sasaldēt kabačus?

Receptes.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Saldēšana ir lielisks veids, kā saglabāt vasaras dārzeņus arī ziemas sezonai, kad tie ir krietni retāk sastopami, taču daudzi bīstas to darīt, baidoties, ka produkts "pazaudēs" gan vitamīnus, gan savu tekstūru. Ieskaties rakstā un uzzini, kā saglabāt kabačus arī ilgstošai baudīšanai!

Ogas saldētas atradīsi jebkurā lielveikalā, ievārījumus arī, turklāt to ērti vari sarūpēt arī pats. Saldētu burkānu, pupiņu un dažādu kāpostu iegāde ziemā arī nesagādā problēmas, tomēr kabači ir izteikts vasaras sezonas produkts, tāpēc to īpaši iesakām sasaldēt, lai baudītu cauru gadu. 

Kā pareizi sasaldēt kabačus

Kabaču saldēšanas diskriminācijas iemesls ir vienkāršs: nereti pēc atkausēšanas tie zaudē struktūru un gatavojot izšķīst. Labākajā gadījumā no tāda kabača varēs pagatavot kabaču ikrus, bet arī tie negaršos tik labi kā no svaiga.

Gardu kabaču lielākais noslēpums - blanšēšana.

Izvēlies nelielus un gaišus kabačus. No cukīni labāk atteikties, priekšroku labāk dot patisoniem - tieši kabačus un patisonus sasaldēt izdodas visveiksmīgāk. 

Kabačus nomazgā, noslauki un nogriez abus galus. Sagriez 1-2 cm lielos kubiciņos - šāda forma būs pateicīga, jo ērti uzglabājama un arī gatavojot gabaliņš pietiekami liels, lai to varētu izbaudīt. 

Tālāk seko soļiem:

  1. Uzvāri ūdeni un ber tajā kabaču gabaliņus. Tiem jābūt pilnībā nosegtiem ar ūdeni, un, lai tie vienmērīgi pagatavotos, vārīšanās laikā noteikti vairākas reizes jāapmaisa. Vāri 3 minūtes. 
  2. Nokās dārzeņus caurdurī. Atstāj tos tur atdzesēties, tajā laikā notecēs arī viss liekais šķidrums.
  3. Sadali kabačus pa maisiņiem vai saldējamām kastītēm un ievieto saldētavā. Gatavs!

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu