VIDEO ⟩ Rīgas "Dinamo" jauno sezonu atklāj ar minimālu zaudējumu pret "Baris" (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas "Dinamo" jauno Kontinentālās hokeja līgas (KHL) iesāka ar zaudējumu noraidījumiem bagātā spēlē pret Nursultanas "Baris".

Rīdzinieki savā laukumā ar 2:3 (0:3, 1:0, 1:0) piekāpās Kazahstānas komandai Nursultanas "Baris".

Vārtus "Dinamo" labā guva Pāvels Černovs un Deniss Paršins.

Spēles pirmajās minūtēs neliels pārsvars bija laukuma saimniekiem, taču komandas iztika bez bīstamām epizodēm. Sezonas pirmo vairākumu rīdzinieki neizmantoja, turklāt devītajā minūtē Kērtiss Volks no tuvas distances raidīja ripu tīklā - 1:0 viesu labā. Perioda 14.minūtē viesu pirmo vairākumu realizēja Ņikita Mihailiss, bet nepilnas četras minūtes vēlāk jau 3:0 panāca Derens Dīcs, kurš apspēlēja Gintu Meiju un meta ripu Iļjas Proskurjakovs sargātajā "cietoksnī".

Spēles otrajā periodā komandas sešas reizes spēlēja nevienādos sastāvos, taču tikai rīdzinieki savu vairākumu izmantoja. Par "Dinamo" komandas 13.sezonas pirmo vārtu guvēja Pāvels Černovs, kurš minūti pirms trešdaļas beigām ar metienu augšējā stūrī pārspēja Henriku Kārlsonu.

Trešā perioda pirmajās minūtēs pēc pārkāpuma pret bijušo rīdzinieku Līnusu Videlu laukumā sākās asumi un "Dinamo" tika pie iespējas spēlēt vairākumā. Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Černovs pēc ātra pretuzbrukuma trāpīja pa vārtu stabiņu, bet nedaudz vēlāk no tuvas distances viesus pārspēt neizdevās Miķelim Rēdliham.

Arī nepilnas divarpus minūtes pirms pamatlaika beigās laukumā izcēlās asumi, šoreiz pie Proskurjakovam sargātajiem vārtiem. Spēles beigās "Dinamo" tika pie iespējas spēlēt vairākumā, turklāt arī piecatā pret trijiem. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 26 sekundes, Deniss Paršins lielajā vairākumā vienus vārtus atguva - 2:3. Izglābties gan neizdevās, un sezonas pirmajā spēlē tika piedzīvots zaudējums.

Mača dienā gan neiztika bez incidentiem, jo vienam no četriem mača tiesnešiem tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19, tādējādi visai no Krievijas atlidojušajai brigādei bija jādodas pašizolācijā. KHL vēlāk apstiprināja ka mača galvenie tiesneši būs Andrejs Kudrjašovs un Jevgēņijs Griškevičs, bet līnijtiesneši - Dāvis Zunde un Krišs Kupčus. Šī četrotne vēl nekad tik augstā līmenī nebija tiesājusi.

Abas komandas KHL turnīrā kopumā tikušās 24 reizes, no kurām astoņās reizēs uzvaru svinējuši rīdzinieki.

Klubu pēdējā tikšanās reize bija 1.aprīlī, kad "Dinamo" savā laukumā uzvarēja ar 1:0.

"Baris" pirms 2020./21.gada sezonas aizvadīja četras pārbaudes spēles ar Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandām. Trīs dueļos tika izcīnīta uzvara, taču vienīgais zaudējums papildlaikā ar 1:2 piedzīvots pret Ustjkamenogorskas "Kazzinc-Torpedo".

Par "Dinamo" galveno treneri jūlijā tika iecelts latviešu speciālists Pēteris Skudra, bet viņam asistēs Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" pagājušās sezonas galvenais treneris Raimonds Vilkoits un viņa asistents Aleksandrs Ņiživijs.

"Dinamieši" pēc Skudras apstiprināšanas amatā uzsāka gatavošanos jaunajai sezonai, taču vienības sastāvā sākotnēji trenējās 14 gados jauni hokejisti, no kuriem 11 pērn spēlēja MHL čempionātā.

Komanda vēlāk uzsāka līgumu izziņošanu, kā pirmo sastāvam piesaistot pieredzes bagāto Lauri Dārziņu. Pēcāk komandai pievienojās arī vēl vairāki Latvijas izlases spēlētāji - Gints Meija, Miķelis Rēdlihs, Miks Indrašis, Kristaps Zīle, Kristaps Sotnieks, Jānis Jaks un Mārtiņš Dzierkals. Pie pilnvērtīgiem līgumiem tika arī pērnās sezonas spēlētāji Roberts Mamčičs, Emīls Ģēģeris, Daniels Bērziņš, savukārt ar Renāru Krastenbergu tika noslēgts pārbaudes laika līgums.

Sākotnēji uz pārbaudes laiku Rīgā bija ieradies arī labi iepazītais Metjū Majone, viņam vēlāk nopelnot pilnvērtīgu līgumu. Starp leģionāriem šogad "Dinamo" sastāvā būs redzami krievu vārtsargi Iļja Proskurjakovs un Staņislavs Gaļimovs, kā arī aizsargi Morgans Eliss, Endrū O'Braiens, Rīss Skārlets (visi - Kānada) un Ondržejs Vitāseks (Čehija).

Arī uzbrukumā Skudra pieaicinājis vairākus leģionārus - kanādiešus Džeisī Liponu un Zeku Mičelu, amerikāni Metu Vaitu, Krievijas hokejistu Denisu Paršinu un Pāvelu Černovu, kā arī pieredzējušo austrieti Konstantīnu Komareku.

Savukārt komandu pametuši vārtsargi Aleksandrs Salāks, Andrejs Makarovs un Jānis Voris. Tāpat aizsardzībā vairs nebūs redzams lietuvietis Nerijs Ališausks, Uvis Balinskis, Oskars Bārtulis, Mareks Djaloga un Bens Maršals. Tikmēr no uzbrucējiem savās rindās neizdevās noturēt Kārteru Eštonu, Koltonu Gilīsu, Ņikitu Setdikovu, Kirilu Sļepecu, Aleksandru Protapoviču un Brendonu Makmilanu.

Vēl no Latvijas spēlētājiem sastāvā nebūs redzams arī Vitālijs Pavlovs, Oskars Batņa, Rihards Marenis, Roberts Lipsbergs, Andris Džeriņš un vēl daži gados jaunāki hokejisti.

Pirms gaidāmās sezonas Latvijas mediju telpā figurēja informācija, ka komandai, iespējams, pievienosies arī Mārtiņš Karsums un Oskars Cibuļskis, taču līgumi ar šiem spēlētājiem netika noslēgti. Karsums vēlāk norādīja, ka Skudra viņam sastāvā neesot redzējis vietu.

Pirms jaunās sezonas "Dinamo" devās uz Somiju, kura aizvadīja četras pārbaudes spēles. Rīdzinieki ar 4:5 pēcspēles metienu sērijā zaudēja pagājušās sezonas Somijas pēc spēka otrās līgas spēcīgākajai komandai Imatras "Kettera", vēlāk ar 3:4 pagarinājumā piekāpās šī paša turnīra trešajam spēcīgākajam klubam Joensū "Kiekko-Pojat", bet trešajā duelī ar pastiprinātu sastāvu cieta neveiksmi 1:4 pret Jāņa Kalniņa pārstāvēto KHL komandu Helsinku "Jokerit"

"Somijas tūri" izdevās noslēgt ar pārliecinošu uzvaru. "Dinamo" ar 3:0 uzvarēja Somijas otrās līgas pagājušās sezonas devīto spēcīgāko vienību Vantā "Kiekko-Vantaa"

Pēc spēles ar "Baris" Rīgas klubam priekšā vēl trīs mājas spēles, kurās būs jātiekas ar "Jokerit" (5.septembris), Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz" (8.septembris) un Ņižņekamskas "Ņeftehimik" (11.septembris). 

Aptuveni mēnesi pirms jaunās sezonas sākuma pavīdēja runas, ka visa KHL sezona varētu noritēt tikai Krievijas robežās, kā rezultātā vairākiem ārzemju klubiem būtu jāmeklē cita mājvieta. "Dinamo" gan ātri noraidīja šādu scenāriju, uzsverot, ka mājas spēles aizvadīs "Arēnā Rīga".

Ņemot vērā, ka teju vai visā pasaules aizvien "valda" Covid-19 pandēmija, KHL spēles klātienē "Arēnā Rīga" varēs apmeklēt tikai 1000 līdzjutēji, bet visu komandu spēļu arēnās šosezon tiks iedalītas vairākos sektoros. "Tīrajos sektoros" atrasties drīkstēs tikai klubu personāls un spēlētāji, bet medijiem nāksies ievērot striktas prasības. Tostarp arī ir limitēts mediju personu skaits uz vienu KHL spēli

"Dinamo" aizvadītajā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu