Pasaulē vismaz 7000 veselības darbinieku miruši no Covid-19

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19. Ilustratīvs attēls
Covid-19. Ilustratīvs attēls Foto: Esteban Felix / AP

Vismaz 7000 veselības darbinieku visā pasaulē ir miruši no Covid-19, tai skaitā vairāk nekā 1300 Meksikā, ceturtdien paziņoja Londonā bāzētā cilvēktiesību organizācija "Amnesty International".

"Katram veselības darbiniekam ir tiesības būt drošam darbā, un ir skandāls, ka tik daudzi maksā galējo cenu," sacīja organizācijas ekonomiskā un sociālā taisnīguma jomas vadītājs Stīvs Kokbērns.

"Daudzus mēnešus kopš pandēmijas sākuma veselības darbinieki vēl arvien mirst šausmīgos tempos tādās valstīs kā Meksika, Brazīlija un ASV, kamēr straujā inficēšanos izplatība Dienvidāfrikā un Indijā parāda nepieciešamību visām valstīm rīkoties."

Starp valstīm, kur Covid-19 prasījusi visvairāk veselības darbinieku dzīvību, pirmajā vietā ir Meksika ar vismaz 1320 šādiem nāves gadījumiem. ASV no Covid-19 ir miruši 1077 veselības darbinieki, Lielbritānijā - 649, Brazīlijā - 634, Krievijā - 631, un Indijā - 573.

Pat šie skaitļi, domājams, ir ievērojami mazāki par reālajiem, jo daudzās valstīs šādi nāves gadījumi var nebūt oficiāli reģistrēti, atzina "Amnesty".

Meksikas izvirzīšanos bēdīgajā pirmajā vietā var daļēji izskaidrot ar to, ka šī valsts ir detalizēti reģistrējusi veselības darbinieku nāves gadījumus. Meksikā ir reģistrēta vairāk nekā 610 000 tūkstošu cilvēku inficēšanās ar Covid-19, starp kuriem ir 97 632 veselības darbinieki, un vairāk nekā 65 000 nāves gadījumu no šīs slimības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu