Eikons pavirzījies uz priekšu ar grandiozo plānu izveidot jaunu pilsētu ar savu kriptovalūtu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Vairākām "Grammy" balvām nominētais mūziķis Eikons (Akon) plāno būvēt futūristisku pilsētu Senegālā, kurā ekonomika balstīsies uz jaunu kriptovalūtu, kas nosaukta viņa vārdā.

Mūziķis Eikons turpina savus plānus Senegālā - vīrietis vēlas izveidot 6 miljardu ASV dolāru (4,5 miljardu mārciņu) dārgu pilsētu ar nosaukumu AKONCITY (Eikonpilsēta).

Septembra sākumā mūziķis devās uz Mbodieni pilsētu - aptuveni 62 jūdžu attālumā no galvaspilsētas Dakāras, kur plānots sākt celtniecību. Viņš cer, ka viņa projekts nodrošinās ļoti vajadzīgās darbavietas Senegālas iedzīvotājiem, kā arī kalpos kā mājas melnādainajiem amerikāņiem un citiem, kas sastopas ar rasu netaisnībām.

Pilsētas būvniecību plānots sākt nākamgad, neskatoties uz šobrīd pasaulē notiekošo pandēmiju un krīzi. 

"Sistēma pret viņiem izturas tik netaisnīgi, ka jūs to pat nevarat iedomāties. Viņi to izcieš tikai tāpēc, ka uzskata, ka nav cita ceļa. Tātad, ja jūs nākat no Amerikas vai Eiropas vai citur diasporā un jūtat, ka vēlaties apmeklēt Āfriku, mēs vēlamies, lai Senegāla būtu jūsu pirmā pietura," vēstīja Eikons.

Pilsēta darbosies tikai ar "Akoin", kas ir digitālā valūta, kas tagad ir daļa no 1600 kriptovalūtām, kuras tirgo visā pasaulē.

Saskaņā ar projekta tīmekļa vietni pilsētai būs būtiska loma, meklējot risinājumus tādām problēmām kā nabadzība, globālās pārmaiņas un ekonomikas progress.

AKONCITY būs septiņi dažādi rajoni, kas ietvers: Āfrikas kultūras ciematu, kas nodrošina ienākumus kultūras un vides saglabāšanai, ar vairākiem kūrortiem, biroju un dzīvojamo rajonu, izklaides rajonu ar kazino, stadionu un tirdzniecības centru. Būs arī Veselības un drošības rajons ar 13 stāvu vispārējo slimnīcu, policijas iecirkni un ugunsdzēsēju depo. Izglītības rajonu veidos starptautiskas un nacionālas kultūras, izglītības un zinātnes pētniecības iestādes.

Būs tehnoloģiju rajons, kas tiks izveidots, lai atvieglotu progresīvu tehnoloģiju ražošanu un komercializāciju, veidojot sinerģiju starp pētniecības centriem, izglītības iestādēm un uz tehnoloģijām balstītiem uzņēmumiem. Pēdējā teritorija ir SENEWOOD rajons, kurā ietilpst AKON tornis, Mediju tornis, kā arī četras filmu un mūzikas studijas ar birojiem.

Saskaņā ar tīmekļa vietni, AKONCITY cer kļūt par mājvietu vienai no lielākajām pilna servisa ražošanas studijām Āfrikā. Paredzams, ka projekta pirmais posms tiks pabeigts līdz 2023. gada beigām, bet otrais posms būs no 2024. līdz 2029. gadam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu